Slabi ca ministri, buni de consilieri: cum au ramas in Guvern trei dintre responsabilii pentru votul din diaspora

Slabi ca ministri, buni de consilieri: cum au ramas in Guvern trei dintre responsabilii pentru votul din diaspora

Deciziile de numire a senatorilor PSD Titus Corlatean si Mihnea Costoiu in calitatea de consilieri onorifici au fost semnate de Victor Ponta miercuri si publicate in Monitorul Oficial. Citeste si: Ponta nu-l lasa din brate pe Melescanu: l-a numit consilier guvernamental Victor Ponta l-a numit pe Teodor Melescanu consilier de stat la Cancelaria primului ministru, dupa ce, in urma cu o saptamana, Melescanu a demisionat din functia de ministru de Externe ca urmare a organizarii dezastruoase a sectiilor de vot pentru romanii din diaspora.

acum 72 luni (22 Jan 2015)

Deciziile de numire a senatorilor PSD Titus Corlatean si Mihnea Costoiu in calitatea de consilieri onorifici au fost semnate de Victor Ponta miercuri si publicate in Monitorul Oficial.

Totodata, Ponta a numit-o in functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrului pe Rozalia Dana Varga.

Rotiti in functii

Fostul ministru de Externe Titus Corlatean a demisionat, la 10 noiembrie 2014, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, in contextul scandalului privind numarul sectiilor de votare din diaspora.

Un alt fost membru al Executivului condus de Ponta, contestat in perioada alegerilor prezidentiale este si Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni. Stanoevici a fost remaniat, dar a obtinut rapid o alta functie in Guvern: cea de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Si fostul ministru de Externe Teodor Melescanu a ramas la Palatul Victoria, in functia de consilier de stat al premierului Victor Ponta. Puternic contestat in perioada alegerilor prezidentiale, Melescanu a demisionat din functia de ministru de Externe si a stabilit un record: a devenit ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria postdecembrista a Romaniei, respectiv de opt zile.

Totodata, fostul ministru de Finante Ioana Petrescu a obtinut, dupa remaniere, postul dinaintea accederii in Guvern: consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului.

Citeste si:

Ponta nu-l lasa din brate pe Melescanu: l-a numit consilier guvernamental

Victor Ponta l-a numit pe Teodor Melescanu consilier de stat la Cancelaria primului ministru, dupa ce, in urma cu o saptamana, Melescanu a demisionat din functia de ministru de Externe ca urmare a organizarii dezastruoase a sectiilor de vot pentru romanii din diaspora. Basescu a semnat numirile lui Mihnea Motoc si Hegedus Csilla la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro