Situatii in care iti sunt utile VSH-ul si hemoleucograma

Situatii in care iti sunt utile VSH-ul si hemoleucograma

Ce masoara VSH-ul VSH este analiza de sange care masoara viteza de sedimentare a hematiilor si inaltimea coloanei de hematii depuse intr-o ora, dintr-o proba de sange anticoagulat.

acum 39 luni (22 Feb 2017)

Ce masoara VSH-ul

VSH este analiza de sange care masoara viteza de sedimentare a hematiilor si inaltimea coloanei de hematii depuse intr-o ora, dintr-o proba de sange anticoagulat.

Valori normale

Femei: sub 30 mm/h

Barbati: sub 20 mm/h

Daca exista o problema de sanatate, cel mai frecvent apar valori peste limita superioara a normalului, poate fi vorba despre anemie, dar poate fi si un marker de infectie sau de inflamatie - alaturi de valori crescute ale fibrinogenului seric si leucocitoza.

Cat te costa hemoleucograma completa

Acest test de sange masoara cantitatea de hemoglobina, numarul de globule albe si rosii, precum si numarul de trombocite.

Hemoleucograma completa poate fie efectuata gratuit, in baza unei trimiteri de la medicul de familie, atat in unitatile medicale de stat, cat si la cele private, care au contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Rezultatele se primesc, de regula, in 48 de ore. De asemenea, acest set de analize se poate face atat in regim normal, cat si de urgenta, situatie in care primesti rezultatele in aceeasi zi, dar si in care pot necesita costuri suplimentare.

Lichenul de piatra, leac pentru bolile de sezon ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro