Situatie tensionata la Kiev. Activisti nationalisti instaleaza corturi in Piata Maidan si cer demisia Guvernului Iateniuk
"Tara are nevoie de reforme si de un nivel de trai mai bun, ci nu de o noua revolutie. Violente la Kiev Nationalisti ucraineni au atacat sambata doua sedii ale unor banci rusesti, la Kiev, in marja unor manifestatii care marcau doi ani de la protestele violente soldate cu inlaturarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici. Iar tara s-a adancit in confruntari politice intre lideri prooccidentali si scandaluri de coruptie care amintesc de practicile regimului de dinainte de aceste proteste violente.
Alti aproximativ 200 de protestatari antiguvernamentali li s-au alaturat duminica in Piata Independentei, relateaza AP online, potrivit Mediafax. Cu o zi inainte de fuga lui Ianukovici, peste 50 de persoane au fost ucise de catre lunetisti.
In pofida faptului ca numerosi locuitori ai Kievului sunt dezamagiti de Guvernul Iateniuk, putini sustin indemnurile la o "noua revolutie".
"Tara are nevoie de reforme si de un nivel de trai mai bun, ci nu de o noua revolutie. Ne-am saturat de ele", spune Andrei Pogoniailo, un om de afaceri. Violente la Kiev
Nationalisti ucraineni au atacat sambata doua sedii ale unor banci rusesti, la Kiev, in marja unor manifestatii care marcau doi ani de la protestele violente soldate cu inlaturarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici.
Cei doi ani care au urmat protestelor violente de la Kiev au fost marcati de evenimente tragice pentru ucraineni.
Dupa inlaturarea de la putere a regimului prorus al fostului presedinte Viktor Ianukovici, in februarie 2014, Rusia a anexat, in luna urmatoare, Peninsula Crimeea. La putin timp dupa aceea, un conflict armat a izbucnit in estul tarii, soldat de atunci si pana in prezent cu peste 9.000 de morti.
Nivelul de trai al cel mai multora dintre ucraineni a scazut dramatic, in urma deprecierii monedei si din cauza inflatiei. Iar tara s-a adancit in confruntari politice intre lideri prooccidentali si scandaluri de coruptie care amintesc de practicile regimului de dinainte de aceste proteste violente. Guvernul Iateniuk, ramas fara majoritate
Coalitia prooccidentala condusa de premierul Arseni Iateniuk si-a pierdut joi majoritatea in Parlament, dupa ce Partidul Samoponici a anuntat ca se retrage din de la putere.
Popularitatea lui Porosenko a scazut in mod semnificativ, in contextul in care tot mai multi ucraine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro