Situatie incredibila intr-un domeniu critic pentru Sanatate. Ambulantele, folosite pentru transporturi periculoase

La serviciul judetean de ambulanta este la ordinea zilei, potrivit surselor RL, ca de la cele cinci substatii - Vaslui, Negresti, Barlad, Husi si Murgeni - sa se efectueze transporturi de tuburi de oxigen in conditii improprii, cu toate ca legislatia interzice astfel de actiuni.

acum 50 luni (12 Nov 2017)

Pacientii din Vaslui sunt transportati la spital cu aceleasi masini de salvare care duc, cu incalcarea legii, tuburi de oxigen insalubre si care ar putea exploda oricand.

Un astfel de transport a fost facut chiar de catre purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui. Chiar daca exista, cel putin pe hartie, un plan pentru achizitia a aproape 2.000 de masini de salvare, cele care sunt acum folosite reprezinta un pericol pe doua roti fie din cauza gradului mare de uzura, fie pentru ca transporta ilegal materiale sanitare periculoase, cum ar fi tuburi de oxi-gen, uneori chiar si in curse cu pacienti.

Mai multi medici de pe ambulanta au declarat in exclusivitate pentru "Romania libera" ca astfel de situatii sunt frecvente, iar unul dintre aceste cazuri s-a intamplat recent la Vaslui, al doilea judet pe tara la numarul de solicitari, cu o medie de 200 de apeluri zilnic.

La serviciul judetean de ambulanta este la ordinea zilei, potrivit surselor RL, ca de la cele cinci substatii - Vaslui, Negresti, Barlad, Husi si Murgeni - sa se efectueze transporturi de tuburi de oxigen in conditii improprii, cu toate ca legislatia interzice astfel de actiuni. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro