Situatia din Siria se deterioreaza, avertizeaza armata rusa, care spune ca americanii-s de vina

Acest lucru este vizibil mai ales in provinciile Alep si Hama, unde regimente ale opozitiei profita de armistitiu pentru a se regrupa si a completa stocurile de munitii si de arme, pregatindu-se sa lanseze o ofensiva pentru cucerirea de noi teritorii", a declarat seful Centrului rus de coordonare in Siria, generalul Vladimir Savcenko, intr-o videoconferinta cu Statul Major de la Moscova.

acum 47 luni (17 Sep 2016)

Situatia din Siria se deterioreaza, in conditiile in care peste 50 de atacuri au avut loc in ultimele 24 de ore impotriva fortelor siriene si a civililor, a avertizat sambata armata rusa, care da vina pe americani. Acest lucru este vizibil mai ales in provinciile Alep si Hama, unde regimente ale opozitiei profita de armistitiu pentru a se regrupa si a completa stocurile de munitii si de arme, pregatindu-se sa lanseze o ofensiva pentru cucerirea de noi teritorii", a declarat seful Centrului rus de coordonare in Siria, generalul Vladimir Savcenko, intr-o videoconferinta cu Statul Major de la Moscova.

Savcenko a afirmat ca "au fost inregistrate in jur de 55 de cazuri de tiruri asupra pozitiilor fortelor guvernamentale si militiei populare, precum si asupra civililor". Numai in ultimele 24 de ore, "12 civili, printre care doi copii, au fost ucisi, iar mai mult de 40 de persoane au fost ranite", a adaugat el.

"Daca partea americana nu va lua masurile necesare pentru a-si indeplini angajamentele din cadrul acordului obtinut pe 9 septembrie, SUA vor fi in intregime responsabile de esecul incetarii focului pe teritoriul sirian", a afirmat generalul Viktor Poznihir, de la Statul Major rus. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro