Situatia de la ANRP va fi transata astazi in sedinta de Guvern

Situatia de la ANRP va fi transata astazi in sedinta de Guvern

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Guvernului au fost numeroase subiecte printre care cele mai discutate au fost cele legate de domeniul Sanatatii, dar si chestiunea situatiei de la ANRP sau problematica legata de avizarea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala pentru a putea fi trimis in scurt timp la Parlament.

acum 91 luni (4 Mar 2015)

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Guvernului au fost numeroase subiecte printre care cele mai discutate au fost cele legate de domeniul Sanatatii, dar si chestiunea situatiei de la ANRP sau problematica legata de avizarea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala pentru a putea fi trimis in scurt timp la Parlament. Liderul de la Palatul Victoria i-a cerut ministrului Justitiei sa continue discutiile cu mai multe institutii de stat pentru gasi o solutie pentru rezolvarea situatiei la ANRP. "Domnule ministru al Justitiei, va rog sa continuati discutiile cu CSM, Inalta Curte, cu ANRP, ca sa gasim solutia de functionare in continuare a Autoritatii, in conditiile in care, dupa toate relele din anii 2010, 2011, 2012, acum e bine ca au facut curatenie si ca aplica niste proceduri prin care sa nu mai apara situatiile ilegale de atunci", a afirmat Victor Ponta, potrivit TVR.

Victor Ponta: Inteleg gestul demisiei lor

La scurt timp dupa demisia de luni a conducerii, Victor Ponta a declarat ca le intelege gestul. Ati vazut ca Parchetul face largi investigatii legat de modul in care s-au restituit proprietati de valori uriase. Sper ca impreuna cu ministrul Justitiei si cu ministrul de Finantelor sa gasim o solutie ca ANRP sa functioneze", a declarat Victor Ponta.

Desi pare un caz tipic pentru legislatia romaneasca, in care avem de a face doar cu un articol de lege prost formulat, memoriul presedintelui ANRP dezvaluie cateva chestiuni sensibile ce penduleaza pe granita fina dintre scapare si scapare intentionata. Intr-adevar, articolul 24 din Legea 554/2004 (Legea contenciosului administrativ), spune ca "se va aplica conducatorului autoritatii publice sau, dupa caz, persoanei obligate o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere", daca instiutia nu pune in aplicare o decizie definitiva a Justitiei. Si, potrivit conducerii ANRP, presedintele si vicepresedintii institutiei "sunt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro