Sistemul spagii la sotii Dorobat. Cuplul de profesori arestat la UMF Iasi functiona cu sincope la luarea mitei: "Te sfatuiesc sa fii dragut si sa nu enervezi!"

"La data de 30.01.2015, inculpata DOROBAT CARMEN-MIHAELA a primit direct, de la mai multi studenti, un numar de 20 carnete de student, fiecare carnet avand printre file cate 100 euro (in total suma de 2.000 euro), pentru a-l determina pe sotul ei, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. Potrivit informatiilor primite de procurorii DNA de la o sursa din cadrul UMF Iasi, in ziua de 30 ianuarie erau programati sa se prezinte la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, acolo unde Carmen Dorobat este director, 30 de studenti ai sotului ei pentru a "depozita" spaga.

acum 97 luni (4 Feb 2015)

Gheorghe Dorobat este seful Sectiei ATI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, iar sotia sa, Carmen Dorobat, este manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. In acelasi timp, cei doi au ocupat pana recent functii la catedra in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi, de unde au fost suspendati pana la finalizarea anchetei DNA.

Carmen Dorobat a fost prinsa in flagrant delict in cursul zilei de 30 ianuarie, primind mita 2.000 de euro, de la 20 de studenti, care urmau sa promoveze astfel un examen la catedra lui Gheorghe Dorobat. "La data de 30.01.2015, inculpata DOROBAT CARMEN-MIHAELA a primit direct, de la mai multi studenti, un numar de 20 carnete de student, fiecare carnet avand printre file cate 100 euro (in total suma de 2.000 euro), pentru a-l determina pe sotul ei, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.

Potrivit informatiilor primite de procurorii DNA de la o sursa din cadrul UMF Iasi, in ziua de 30 ianuarie erau programati sa se prezinte la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, acolo unde Carmen Dorobat este director, 30 de studenti ai sotului ei pentru a "depozita" spaga. Fiecare a avut de platit cate 100 de euro pentru examenul care avea sa aiba loc in aceeasi zi, de la ora 15.00. La 10.35, procurorii DNA au descins in birou si au gasit 18 carnete de student si doua plicuri, continand suma totala de 2.000 de euro. Majoritatea celor 20 de candidati nu trecusera de proba practica a examenului si nu aveau dreptul sa ia parte la proba teoretica.

Inainte de venirea procurorilor, la ora 9.41, Carmen Dorobat si-a sunat sotul si a discutat cu acesta despre faptul ca notele de la proba practica a examenului de Anestezie Generala nu erau inca afisate.

In referatul de propunere a arestarii intocmit pe numele sotilor Dorobat, procurorii DNA spun ca lasarea in libertate a celor doi doctori ar afecta grav increderea opinie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro