Sistemul SANITAR din Romania ne OMOARA CU ZILE. Cum sunt lasati oamenii sa MOARA pentru ca nu pot depune o simpla cerere | CAMPANIA "MEDICUL DE GARDA"
Raspuns am primit doar de la CASMB, doar ca justifi carile lor sunt, unele, abracadabrante, in timp ce altele sunt pe langa subiect Fiecare roman asigurat care este externat din spital desi inca are rani sau are nevoie de tratament cu perfuzii, mananca doar prin tuburi infipte in stomac sau are tot felul de pungi atasate de corp, fara de care nu poate trai, are dreptul, legal, la 90 de zile pe an de ingrijiri la domiciliu, asigurate de o asistenta / firma de specialitate, pentru care nu plateste nimic din propriul buzunar!
EVZ a solicitat public Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) sa explice neconcordantele din sistemul de acordare a ingrijirilor la domiciliu. Raspuns am primit doar de la CASMB, doar ca justifi carile lor sunt, unele, abracadabrante, in timp ce altele sunt pe langa subiect
Fiecare roman asigurat care este externat din spital desi inca are rani sau are nevoie de tratament cu perfuzii, mananca doar prin tuburi infipte in stomac sau are tot felul de pungi atasate de corp, fara de care nu poate trai, are dreptul, legal, la 90 de zile pe an de ingrijiri la domiciliu, asigurate de o asistenta / firma de specialitate, pentru care nu plateste nimic din propriul buzunar! Trecem peste faptul ca, daca le depune, nu primeste raspunsul pe loc, ci in maximum 48 de ore - de parca tratamentul lui ia pauza pana cand pune un functionar pixul pe hartie.
Cum stabilesc cine traieste si cine moare
Vorbim, insa, de reglementarile dupa care functioneaza serviciul, care sunt, in parte, aberante. Pacientii, imobilizati sau partial imobilizati, sunt pusi pe drumuri, pusi sa dea telefoane ca sa se informeze, plimbati pe la notar, unde achita nota, etc., toate aceste piedici ingradind in fapt accesul la serviciile la care AU DREPTUL. In urma anchetei publicata in editiile de luni si de miercuri, saptamana aceasta, in care detaliam aberatiile din normele care reglementeaza ingrijirile la domiciliu, am adresat CNAS si CASMB cate un set de intrebari, ca sa lamurim situatia. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro