Sistemul informatic care gestioneaza cardul de sanatate este blocat. CNAS: "E din cauza unor defectiuni tehnice"

Sistemul informatic care gestioneaza cardul de sanatate este blocat. CNAS:

Potrivit medicului de familie Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Sistemul Informatic Unic Integrat nu functioneaza, motiv pentru care pacientii care au ajuns deja la cabinete vor fi doar consultati. Erorile, tot mai dese in ultimul an Cardul de sanatate ii duce in pragul disperarii pe medicii de familie, cei care nu au fost de acord de la bun inceput cu acest instrument electronic.

acum 74 luni (16 Jan 2017)

Potrivit medicului de familie Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Sistemul Informatic Unic Integrat nu functioneaza, motiv pentru care pacientii care au ajuns deja la cabinete vor fi doar consultati. Doctorul ii sfatuieste, insa, pe cei care au programare mai tarziu sa se reprogrameze, dat fiind faptul ca defectiunea dureaza de mai bine de o ora.

Concret, defectiunea a aparut la ora 11.00, la baza ei fiind o eroare tehnica, se arata intr-o informare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Erorile, tot mai dese in ultimul an

Cardul de sanatate ii duce in pragul disperarii pe medicii de familie, cei care nu au fost de acord de la bun inceput cu acest instrument electronic.

Insa daca la inceput cei mai vocali cu privire la disfunctionalitatile din sistem au fost medicii de familie, rand pe rand, doctorii din spital si farmacistii li s-au alaturat in acest protest continuu fata de nefunctionarea platformei informatice a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Chiar daca admit ca sistemul informatic e plin de "bube", autoritatile au incheiat recent contractul pentru mentenanta cardului de sanatate.

Pacientii au cel mai mult de pierdut

Intre timp, de pierdut au, inainte de toate, pacientii, iar medicii afirma, raspicat, ca au pierdut sirul zilelor in care sistemele informatice nu functioneaza. Sunt si pacienti care il uita acasa si nu poti sa il refuzi, mai ales daca e venit de la zeci sau sute de kilometri distanta, adus cu ambulanta sau cu elicopter", a explicat profesorul Doina Dimulescu, sefa Spitalului de Urgenta Elias din Capitala.

Cine a refuzat cardul de sanatate

Cardul de sanatate a starnit numeroase controverse anul trecut, cand a devenit obligatoriu, dupa ce Biserica Ortodoxa Romana a incercat in repetate randuri sa-i convinga pe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro