Sistemul antidoping este fisurat si trebuie reparat, sustine Comitetul olimpic american

Scott Blackmun, directorul general al Comitetului olimpic american (USOC), a estimat că sistemul de luptă impotriva dopajului este ''sfăramat şi trebuie reparat'' in toată lumea şi nu doar in Rusia, ţară confruntată cu mari probleme de dopaj, relatează AFP, preluată de Agerpres.

acum 52 luni (1 Jul 2016)

Scott Blackmun, directorul general al Comitetului olimpic american (USOC), a estimat că sistemul de luptă impotriva dopajului este ''sfăramat şi trebuie reparat'' in toată lumea şi nu doar in Rusia, ţară confruntată cu mari probleme de dopaj, relatează AFP, preluată de Agerpres. Este ameninţată insăşi existenţa mişcării olimpice, dar, dacă vorbim de mai multă independenţă sau de mai multă calitate, există incă o marjă mare de manevră la nivel mondial pentru a imbunătăţi lupta impotriva dopajului.

Preşedintele USOC, Larry Probst, şi-a reiterat susţinerea pentru proiectul apărat de preşedintele CIO, Thomas Bach, conform căruia sistemul antidoping ar trebui integrat independent organizaţiilor sportive, contrar situaţiei actuale. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro