Sirul de gafe de care are parte ministrul german de Externe: la Sofia a fost primit de "presedintele roman Rosen Plevneliev"

Sirul de gafe de care are parte ministrul german de Externe: la Sofia a fost primit de

Vizita oficiala realizata de Frank-Walter Steinmeier in Romania s-a soldat cu demiterea Brindusei Predescu din functia de purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti, dupa ce ministrul Bogdan Aurescu i-a oferit omologului german o brosura pe a carei coperta se afla, din greseala, o harta a Frantei acoperita de drapelul Germaniei.

acum 63 luni (11 Mar 2015)

Vizita oficiala realizata de Frank-Walter Steinmeier in Romania s-a soldat cu demiterea Brindusei Predescu din functia de purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti, dupa ce ministrul Bogdan Aurescu i-a oferit omologului german o brosura pe a carei coperta se afla, din greseala, o harta a Frantei acoperita de drapelul Germaniei. Miercuri dimineata, MAE a anuntat demiterea Brindusei Predescu din functia de purtator de cuvant al MAE pentru gafa diplomatica legata de brosura cu harta Frantei in loc de cea a Germaniei. "In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul afacerilor externe a decis, in cursul zilei de ieri, eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu Agerpres, problematica materialului in cauza. MAE reaminteste ca brosura, in varianta tiparita, a fost predata de Agerpres la MAE in dimineata zilei de 9 martie a.c., in cursul derularii vizitei oficialului german la Bucuresti. MAE reaminteste, de asemenea, ca, ulterior semnalarii catre Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres si-a asumat public greseala tehnica si a cerut scuze pentru aceasta", a transmis MAE. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro