Sirienii au sarbatorit eliberarea orasului Manbij: femeile si-au ars niqab-ul si au fumat tigari pentru a sfida interdictia impusa de Statul Islamic

Sirienii au sarbatorit eliberarea orasului Manbij: femeile si-au ars niqab-ul si au fumat tigari pentru a sfida interdictia impusa de Statul Islamic

Dupa sosirea luptatorilor kurzi si arabi, locuitorii sirieni au ocupat strazile din Manbij pentru a sarbatori drepturile care le-au fost refuzate in ultimii doi ani de catre jihadistii ISIS. De asemenea, cea mai blanda pedeapsa implementata de jihadisti este biciuirea, care se aplica pentru cei care sunt prinsi fumand o tigara.

acum 73 luni (14 Aug 2016)

Dupa sosirea luptatorilor kurzi si arabi, locuitorii sirieni au ocupat strazile din Manbij pentru a sarbatori drepturile care le-au fost refuzate in ultimii doi ani de catre jihadistii ISIS. Barbatii s-au ras pentru prima data in ultimii doi ani si au fumat, in vreme ce femeile si-au ars niqab-ul, valul care le acopera intreaga fata, lasand la vedere doar ochii.

Fortele Democratice Siriene (SDF) au luptat timp de 73 de zile pentru a-i indeparta pe jihadistii ISIS din Manbij, o localitate situata in apropiere de frontiera turca.

In timpul ultimului asalt al fortelor kurde, jihadistii s-au retras din oras spre fortareata Jarablus cu 2.000 de civili, pe care intentionau sa-i foloseasca drept scuturi umane.

Un locuitor din Manbij a descris jurnalistilor modul in care asa-numitii infideli erau executati in lipsa unui proces drept.

O femeie le-a multumit luptatorilor kurzi pentru eliberarea orasului.

"Voi sunteti copiii nostri, voi sunteti eroii nostri, voi sunteti sangele din inimile noastre, voi sunteti ochii nostri.

In orasele siriene controlate de jihadistii ISIS, femeile sunt obligate sa se acopere complet cu niqab sau burka.

De asemenea, cea mai blanda pedeapsa implementata de jihadisti este biciuirea, care se aplica pentru cei care sunt prinsi fumand o tigara. Barbatii care sunt acuzati de fumat pot sa aiba degetele amputate. Intre timp, o femeie dentist care trata pacienti de sex masculin a fost decapitata in public.

Mai mult, daca barbatii au pantaloni mult prea lungi, acestia sunt obligati sa ia parte la lectii obligatorii pentru legea sharia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro