Sinucisul zilei de duminica

Sinucisul zilei de duminica

Pana in acest moment, samanul de gradul VII facut pe net si doamna cu sapa nu stiau ce mort celebru se facuse carne tocata, pana aparu doamna fosta sotie a lui Condrea, de care divortase de ani de zile si, stupefiata, il recunoscu dupa costumul de mire in care fusese imbracat cand s-a insurat cu ea, probabil, chinuit si de nostalgii, pe langa remuscarile de care am pomenit deja. Si sa nu mai fie revoltati ca suntem tinuti de prosti, pentru ca daca o metoda de sinucidere a unui opozant sau a cuiva care trebuie sa dispara, ca nu cumva sa dea pe goarna o retea mafiota, de ce s-ar mai chinui cu detaliile si sa-si bata capul cu inventarea unor noi metode?

acum 51 luni (24 May 2016)

La un moment dat, si-a amintit de cat dezinfectant a botezat cu apa, constiinta lui a inceput sa se rascoleasca groaznic in interiorul trupului sau tanar, a revazut cu ochii mintii toti stafilococii aurii, infectiile intraspitalicesti, mortii, supravietuitorii ce-si tarasc candidele, o a treia mana crescuta din gat si, neputand suporta atata mustrare, a apasat pedala de acceleratie.

In momentele acelea dramatice, radarul interior al unui biciclist ce trecea cu totul intamplator pe-acolo, s-a trezit si el la viata, simtindu-l ca pe un fior venit dintr-o alta dimensiune (biciclistul fiind saman facut pe net, gradul VII, din cel ce vizitase misterioasele tuneluri de sub Bucegi doar cu mintea) si estima ca Opelul domnului Condrea avea 160 km/ora. O alta doamna, cu sapa in spinare, ce trecea si ea linistita pe drum, avu aceeasi trezire spirituala, doar ca radarul domniei sale a simtit mai degraba un 159, ceva pe-acolo… Domnul Condrea se izbi de copacul ales, trupul sau firav se franse-n doua, fata se desfigura in solidar cu trupul, dintii ii sarira prin papusoi. Masina, ca adusa de la fier vechi, zacea botita in camp, trista pentru ca motorul o luase razna, la vreo 3 km. Pana in acest moment, samanul de gradul VII facut pe net si doamna cu sapa nu stiau ce mort celebru se facuse carne tocata, pana aparu doamna fosta sotie a lui Condrea, de care divortase de ani de zile si, stupefiata, il recunoscu dupa costumul de mire in care fusese imbracat cand s-a insurat cu ea, probabil, chinuit si de nostalgii, pe langa remuscarile de care am pomenit deja. Ecologisti milosi, am crede, doar ca lui Gadea i se aratase chipul sfantului Adventie de ziua a VII pe rana copacului. Se zvoneste ca ar fi trecut si Elvis pe-acolo sa-I salute, dar la cei 41 de ani ai sai, domnul Condrea stia cel mult de formatia Albatros si de Guta. Cum dintii i-au sarit prin papusoi, nici amprentele dentare nu pot fi de folos, asta daca nu cumva, sarac fiind, nu-si scotea dintii la frizer, cu clest... Citeste intreg articolul pe evz.ro