Sinuciderile nazistilor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Mii de germani si-au pus capat zilelor, speriati de "brutalitatea rusa"

Sinuciderile nazistilor din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Mii de germani si-au pus capat zilelor, speriati de

In primavara anului 1945, Germania nazista a fost cuprinsa de un val de sinucideri nemaiintalnit in istoria tarii. Studiile au aratat ca sinuciderile au fost influentate de propaganda nazista, ca reactie la sinuciderea lui Adolf Hitler, precum si de represaliile anticipate ca urmare a ocupatiei Germaniei naziste de catre fortele aliate. Spre exemplu, in luna aprilie 1945, nu mai putin de 1.000 de oameni s-au omorat in doar 72 de ore de frica Armatei Rosii ce se apropia de Berlin.

acum 43 luni (2 Nov 2016)

In primavara anului 1945, Germania nazista a fost cuprinsa de un val de sinucideri nemaiintalnit in istoria tarii. Mii de membri ce au facut parte din Partidul Muncitoresc National - Socialist German, precum si germain obisnuiti, au ales sa-si puna capat zilelor in perioada respectiva. Astfel, 41 de gauleiteri - conducatori ai unor districte din Germania nazista sau al unor teritorii ocupate de armata lui Hitler - dar si 53 de generali de armata si-au incheiat socotelilte cu viata.

Se pare ca acest val de sinucideri a fost influentat si de faptul ca liderul nazist Adolf Hitler, ministrul propagandei naziste Joseph Goebbels si comandantul oraganizatiei paramilitare SS, Heinrich Himmler si-au luat viata in primavara anului 1945.

Studiile au aratat ca sinuciderile au fost influentate de propaganda nazista, ca reactie la sinuciderea lui Adolf Hitler, precum si de represaliile anticipate ca urmare a ocupatiei Germaniei naziste de catre fortele aliate. Spre exemplu, in luna aprilie 1945, nu mai putin de 1.000 de oameni s-au omorat in doar 72 de ore de frica Armatei Rosii ce se apropia de Berlin. In primavara anului 1945, numai in Berlin s-au sinucis 3.881 de germani, de cinci ori mai multi decat in tot anul 1944, desi numarul se pare ca ar fi mult mai mare. Acestia nu reuseau sa se impace cu ideea de a fi cuceriti, astfel ca si-au gasit cel mai rapid si cel mai sigur drum spre evadare, sinuciderea", se arata intr-un articol din Life Magazine din acea perioada. La data de 12 aprilie 1945, membrii partidului Tineretul Hitlerist a distribuit pastile pe baza de cianura celor ce au participat la ultimul concert al Filarmonicii din Berlin.

In luna martie 1945, britanicii au raspandit prin Germania nazista mai multe carti postale prin care incercau sa stopeze valul de sinucideri. De exemplu, conducatorul SS Ernst Robert Grawitz s-a sinucis odata cu toata familia sa cu o grenada, generalii Wilhelm Burg... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro