Singurul detinut din Penitenciarul Targu Jiu care studiaza la facultate

Singurul detinut din Penitenciarul Targu Jiu care studiaza la facultate

Am picat in sesiunea de vara, dupa care am pus mana si am invatat, iar in toamna am reusit sa trec cu brio examenul de bac, cu media generala 6,80. Taxa de scolarizare, platita de un binefacator Cand a reusit sa intre la facultate a fost ca un vis care i s-a implinit. Participa la cursuri de pregatire inainte de examene si a reulit sa obtina note de trecere la toate disciplinele: "M-am gandit ca o facultate in domeniul economic este de perspectiva.

acum 117 luni (19 Sep 2014)

Mihaita Epuran se afla de peste zece ani in penitenciar. Era atunci in clasa a XI-a si un moment de ratacire i-a schimbat total viata. Tanarul s-a gandit ca trebuie ca trebuie sa faca ceva cu viata lui, cu toate ca se afla in puscarie, astfel ca s-a inscris la cursurile liceale. M-am transferat la penitenciarul din Craiova, pentru ca doar acolo am gasit un liceu unde puteam sa frecventez cursurile la distanta. Prima promotie care a dat bac-ul sub supraveghere video Examenul de bacalaureat a fost o noua provocare, pentru ca a fost prima promotie care a sustinut examenele cu supraveghere viedeo. Nu a reusit promoveze de la prima incercare. "A fost destul de greu pentru ca am fost prima promotie care a dat examenele cu supraveghere video. Am picat in sesiunea de vara, dupa care am pus mana si am invatat, iar in toamna am reusit sa trec cu brio examenul de bac, cu media generala 6,80.

Taxa de scolarizare, platita de un binefacator Cand a reusit sa intre la facultate a fost ca un vis care i s-a implinit. "Mi-am dorit sa merg la facultate, dar nu am avut bani sa platesc taxa. Este vorba de o donatie facuta de un om cu suflet mare", ne spune detinutul student. La facultate este diferit fata de viata din inchisoare. Mihaita Epuran s-a orientat catre Facultatea de Stiinte Economice, pentru ca este de perspectiva. Participa la cursuri de pregatire inainte de examene si a reulit sa obtina note de trecere la toate disciplinele: "M-am gandit ca o facultate in domeniul economic este de perspectiva. Oricum, sansele ca sa profesez sunt foarte mici, dar m-am gandit ca voi avea posibilitatea sa fac ceva dupa ce o sa ies din penitenciar. Particip la cursuri de pregatire intensive inainte de examene. Nu am putut sa sustin in sesiunea din vara examenele pentru ca au fost unele probleme de ordin organizatoric intre facultate si penitenciar".

Un gardian il insoteste la facultate Detinutul student este insotit in permanenta de un lucrat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro