Singurul atentat cu bomba din Romania unde nu s-au gasit autorii. Daca s-ar fi produs deflagratia, ar fi murit sute de oameni

Singurul atentat cu bomba din Romania unde nu s-au gasit autorii. Daca s-ar fi produs deflagratia, ar fi murit sute de oameni

FOTO: Nicolae Lupu "Inelul de siguranta de care era legata o ata si mai departe de paletele ventilatorului de la motor s-a desirat deoarece era dintr-un material mai moale, respectiv aluminiu", au aratat atunci politistii motivul care a facut evitarea tragediei. Potrivit conducerii de atunci IJP Vrancea, prin activitatea lui, ofiterul Lupu deranjase anumite structuri de tip mafiot, prin faptul ca avea in lucru mai multe dosare dificile privind evaziuni fiscale de zeci de miliarde de lei, trafic de alcool si petrol, in care erau implicate nume sonore din lumea interlopa.

acum 75 luni (23 Jun 2016)

In urma cu 15 ani, pe data de 5 noiembrie 2001, in judetul Vrancea a avut loc un eveniment cum nu s-a mai intamplat pe aceste meleaguri. maiorul Nicolae Lupu, care lucra la serviciul economic al IPJ Vrancea, a plecat cu masina de acasa spre locul de munca, urmand sa faca un ocol sa-si lase copilul la scoala si sotia la serviciu.

Nici prin cap nu i-a trecut maiorului Lupu ca avea sa circule mai bine de o jumatate de ora cu o grenada sub capota, pe care a descoperit-o in urma unui zgomot care i s-a parut ciudat. Grenada ofensiva, de productie ruseasca, urma sa explodeze in momentul in care pornea motorul masinii sale, un Opel Astra, pentru ca dispozitivul de declansare era fixat de paletele ventilatorului.

FOTO: Nicolae Lupu

"Inelul de siguranta de care era legata o ata si mai departe de paletele ventilatorului de la motor s-a desirat deoarece era dintr-un material mai moale, respectiv aluminiu", au aratat atunci politistii motivul care a facut evitarea tragediei.

Specialistii au sustinut ca in cazul in care grenada ar fi explodat, toti oamenii aflati pe o raza de 200 de metri ar fi fost morti.

Potrivit conducerii de atunci IJP Vrancea, prin activitatea lui, ofiterul Lupu deranjase anumite structuri de tip mafiot, prin faptul ca avea in lucru mai multe dosare dificile privind evaziuni fiscale de zeci de miliarde de lei, trafic de alcool si petrol, in care erau implicate nume sonore din lumea interlopa. In acelasi timp ne dam seama ca am devenit pentru unele sfere ale lumii interlope asa zisii politisti incomozi si, asa cum ne-am propus la preluarea actului de comanda, am devenit mai incisivi fata de elementele infractionale si in deosebi fata de cele ale marii criminalitati economico-financiare. In continuare asiguram pe toti cetatenii acestei comunitati ca politistii vranceni au curajul si puterea de a incerca sa puna capat raului si de a garanta s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro