Singuratea, mai ales de sarbatori, ne imbolnaveste fizic si psihic: "De Paste, se ajunge la cel mai inalt nivel al depresiei".

Singuratea, mai ales de sarbatori, ne imbolnaveste fizic si psihic:

Beneficiile unei relatii de lunga durata Desi din ce in ce mai mai multe persoane considera casatoria drept o "hartie", nenumarate studii au aratat ca beneficiile fizice si psihice ale unei relatii de durata sunt enorme, iar singuratatea, mai ales de Sarbatori, conduce la o stare avansata de depresie, care poate culmina chiar si cu suicid.

acum 82 luni (13 Apr 2017)

Beneficiile unei relatii de lunga durata

Desi din ce in ce mai mai multe persoane considera casatoria drept o "hartie", nenumarate studii au aratat ca beneficiile fizice si psihice ale unei relatii de durata sunt enorme, iar singuratatea, mai ales de Sarbatori, conduce la o stare avansata de depresie, care poate culmina chiar si cu suicid.

Un important studiu realizat la prestigioasa Universitatea Harvard, pe o perioada de 75 de ani, a relevat ca sursa cea mai importanta de sanatate, bogatie, longevitate si stare de bine este un mariaj fericit si sanatos. Mai mult, persoanele cu legaturi sociale mai bune cu familia, cu prietenii, comunitatea, sunt mai fericite, mai sanatoase si traiesc mai mult decat cei cu legaturi slabe. Oamenii care se izoleaza sunt mai nefericiti, iar sanatatea lor se inrautateste mai repede la mijlocul vietii, capacitatea cerebrala le scade mult mai repede si traiesc mai putin decat oamenii care nu experimenteaza singuratatea", declara psihologul Gabriela Marin. "Putem avea o relatie de durata sau o retea foarte mare de prieteni reali, insa daca suntem o persoana conflictuala, gasim mereu nod in papura, riscam sa ne simtim din ce in ce mai singuri. Casniciile in care nivelul conflictual a depasit cu mult limitele normalului, in care afectiunea lipseste, se dovedesc a dauna mult sanatatii, mai mult chiar decat divortul", afirma specialistul in psihologia relatiilor de cuplu, Gabriela Marin (foto alaturat). Cele mai fericite cupluri - atat barbatii cat si femeile - au declarat, la 80 - 90 de ani, ca in zilele in care durerile fizice erau mai mari, dispozitia lor ramanea la fel de buna. Oamenii in astfel de relatii, care simt ca se pot baza cu adevarat pe celalalt la nevoie, au memoria buna un timp mai indelungat. Studiile sociologice au demonstrat ca, oriunde pe planeta, persoanele singure mor mai devreme, au o stare de sanatate mai putin buna, sunt mai sarace si se recupereaza mai greu dupa diverse afect... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro