Singura universitate din Romania care acorda titlul de Doctor Honoris Causa unui jazzolog. John Edward Hasse este "tatal" Zilei Internationale a Jazzului

Singura universitate din Romania care acorda titlul de Doctor Honoris Causa unui jazzolog. John Edward Hasse este

Hasse la Cluj Joi, 23 aprilie, de la ora 18.00, in Sala Europa a Casei de Cultura a Studentilor, John Edward Hasse va sustine prelegerea "Ambasador al jazzului american in lume", ca invitat al unei editii speciale a Cursului de Estetica Jazzului moderat de Virgil Mihaiu, conf.

acum 101 luni (16 Apr 2015)

"Apreciat pentru contributia adusa jazzului de-a lungul carierei sale academice, John Edward Hasse este istoric, curator, autor, conferentiar si lider in domeniul sau. In ultimii 30 de ani a condus sectia de Muzica Americana de la Smithsonian Institution's National Museum of American History din capitala Statelor Unite, a fost curatorul catorva expozitii despre gigantii jazzului, a fondat Orchestra Smithsonian Jazz Masterworks si este presedinte al Departamentului Muzical al Smithsonian Institution din Washington DC", spun organizatorii evenimentului.

John Edward Hasse este initiatorul evenimentului global Luna Aprecierii jazzului (Jazz Appreciation Month), celebrat in peste 40 de tari. Este autorul volumului Beyond Category: The Life and Genius of Duke Ellington si editorul albumul antologic Jazz - the First Century (dedicat implinirii unui secol de la nasterea acestui gen muzical). A fost, de asemenea, co-autor si co-producator al antologiei Discover Jazz si Jazz: Smithsonian Anthology.

Hasse are doua nominalizari la premiile Grammy si doua premii ASCAP Deems Taylor pentru critica muzicala si excelenta in domeniul muzical. Prelegerile sale despre arta, muzica si leadership fac inconjurul lumii, fiind invitat de onoare la importante institutii si manifesari muzicale de pe mapamond. Hasse la Cluj

Joi, 23 aprilie, de la ora 18.00, in Sala Europa a Casei de Cultura a Studentilor, John Edward Hasse va sustine prelegerea "Ambasador al jazzului american in lume", ca invitat al unei editii speciale a Cursului de Estetica Jazzului moderat de Virgil Mihaiu, conf.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc vineri, 24 februarie de la ora 12, in Sala Sudio a Academiei de Muzica G.

Este pentru prima data cand o institutie de invatamant superior din Romania confera un titlu DHC unui jazzolog.

Cluj-Napoca este gaz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro