Sindromul tunelului carpian. 3 afectiuni medicale care pot fi prevenite cu ajutorul masajului

Sindromul tunelului carpian. 3 afectiuni medicale care pot fi prevenite cu ajutorul masajului

Durerile de spate si hernia de disc In conditiile in care aproape 90% din populatie se confrunta cel putin o data cu un episod de dureri de spate, cauzat de pozitiile vicioase la birou si sederea indelungata pe scaun, riscul degenerarii discurilor intervertebrale si a producerii unei hernii de disc creste considerabil.

acum 70 luni (12 Apr 2017)

"In Romania, multe companii considera inca masajul la birou ca fiind un serviciu de lux, eliminand din start aceasta metoda pentru cresterea productivitatii si loialitatii angajatilor. Piata se dezvolta tot mai mult pe aceasta nisa de servicii si la noi, iar in momentul de fata exista oferte rezonabile pentru aproape orice tip de business", explica Daniel Pasare, manager Stress Away.

Sindromul de tunel carpian afecteaza femeile intre 50 si 60 de ani

Persoanele care lucreaza foarte mult folosind mainile si realizand miscari repetitive, pot dezvolta, in timp, sindromul de tunel carpian. Desi acest sindrom afecteaza cu precadere femeile intre 50 si 60 de ani, din cauza specificului job-urilor actuale, exista din ce in ce mai multi tineri care incep sa se confrunte cu astfel de probleme.

Durerile de spate si hernia de disc

In conditiile in care aproape 90% din populatie se confrunta cel putin o data cu un episod de dureri de spate, cauzat de pozitiile vicioase la birou si sederea indelungata pe scaun, riscul degenerarii discurilor intervertebrale si a producerii unei hernii de disc creste considerabil.

"Studiile indica faptul ca, dupa numai o sedinta de 10 - 20 de minute de masaj in scaun, 50% din muschii spatelui se relaxeaza, disconfortul si durerile dispar, iar circulatia sangvina locala este si ea imbunatatita.

Ce este sindromul "Text Neck"

Lucrul indelungat la calculator cu capul aplecat si cu gatul in pozitii vicioase, dar si folosirea intensa a tehnologiei sunt principalii factori care pot duce la aparitia durerilor de gat cunoscute sub denumirea de sindromul "Text Neck". Pauzele zilnice de 10 -20 de minute, in care angajatii primesc masaj, nu numai ca elimina durerea si rigiditatea musculara, ci le ofera acestora si doza de energie necesara pentru tot restul programului", afirma Sergiu Pantelin.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro