Sindromul Tundrea si pericolul unui precedent nascut dintr-o eroare judiciara

Sindromul Tundrea si pericolul unui precedent nascut dintr-o eroare judiciara

Si in continuare ma voi referi la un al treilea: pericolul de a folosi aceasta eroare judiciara drept argument, precedent periculos, oprimare nedreapta si iarasi enumerarea poate continua, de catre cei care fac orice pentru a scapa de efectul, de consecintele faptelor lor. Chestia asta cu victima sistemului are castig de cauza nu numai la societatea civila, ci si la cei care au puterea de a face sau modifica legi, care au ajuns, din exces de zel poate, sa apere mai degraba drepturile infractorului de a fi infractor, in defavoarea victimelor lui trecute si viitoare. Repet, pina la dovedirea vinovatiei in acest dosar in care este acuzat de pedofilie si omor calificat, victima fiind un baietel in virsta de 10 ani, el beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

acum 104 luni (11 Jan 2016)

>

Dar orgoliul, ambitia prosteasca, teama de a ramine cu un dosar cu a.n., sau cine stie ce alte motive l-au determinat pe procuror sa promoveze dosarul in instanta. Iar aici, in instanta, unde avem pretentia si convingerea ca se imparte dreptatea, totul s-a intimplat asa cum nu ar trebui sa se intimple niciodata: cererile inculpatului, argumentarile apararii, probele in favoarea lui Tundrea au fost ignorate.

Am citit rechizitoriul intocmit de procurorii care l-au cercetat pe colegul lor, tot procuror. Dar cel mai pregnant se simtea in continutul acelui rechizitoriu sentimentul de jena, de rusine fata de faptul ca cel care facuse o asemenea mirsavie avea in continuare titlul de procuror. Iar din cite stiu eu, pina acum acel procuror nu a fost citusi de putin sanctionat. Pentru ca reparatiile morale si materiale, evident tardive, decise de justitia, de data asta dreapta, revin in sarcina statului, adica a noastra, a tuturor.

Nu exista pedeapsa mai mare pentru cei care lucreaza in domeniul aplicarii legii, fie ca vorbim despre politisti, procurori sau judecatori, decit aceea de a fi pusi pe aceeasi treapta cu cei care practicind aceste meserii se injosesc, se murdaresc iar prin faptele lor comise fie din prostie fie contra-cost, pateaza si imaginea celor care chiar servesc aceste meserii cu onoare, convingere si demnitate. Si in continuare ma voi referi la un al treilea: pericolul de a folosi aceasta eroare judiciara drept argument, precedent periculos, oprimare nedreapta si iarasi enumerarea poate continua, de catre cei care fac orice pentru a scapa de efectul, de consecintele faptelor lor.

Iar in situatia existentei unor astfel de erori judiciare, din fericire extrem de rare, nimeni nu-i poate opri sa le invoce.

Si daca o astfel de argumentare ajunge in fata unui magistrat care stie ca a gresit in vreun alt dosar, ca a ignorat vreo proba si astfel a intrat in vizorul unui organism de control...

M-am g... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro