Sindromul intestinului iritabil, boala care afecteaza tot mai multi romani. Simptome si cauze

Sindromul intestinului iritabil, boala care afecteaza tot mai multi romani. Simptome si cauze

Sunt persoane care consuma fructe si legume proaspete si sufera de colita (o inflamatie a mucoasei intestinale), care produce fermentatie in cazul consumului de fructe si legume crude sau produce foarte multe gaze si atunci apare senzatia de a merge la toaleta, justificat sau nejustificat. Apare balonarea, flatulenta, insa in cazul constipatiei apare fenomenul de reabsorbtie a toxinelor care se dezvolta in interorul intestinului si asta poate produce chiar si o tulburare mai grava", mai explica medicul de familie Gheorghe Lascu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie.

acum 99 luni (5 Feb 2016)

Spre exemplu arata medicul de familie Gheorghe Lascu, la varstnici, aceasta se manifesta prin constipatie, iar la cei ma tineri, cu sindrom diareic. "E cu atat mai neplacut cu cat persoanele mai tinere sunt si active si trebui sa mearga la munca, avand aceasta nepacere precum diareea", arata el.

Factori care favorizeaza aparitia bolii

Medicul spune ca unul din factorii care duc la aceasta afectiune este lipsa de miscare. De asemenea, varsta este un element care duce la aparitia sindromului prin faptul ca procesele active ale organismului incetinesc si apare constipatia. De exemplu la persoanele care consuma foarte multe alimente puternic condimentate, poate sa apara sindromul colonului iritabil cu diaree, din cauza condimentelor puternice", mai spune medicul. De aceea, mai puncteaza medicul, chiar daca se recomanda consumul zilnic de fructe si legume, cosumul lor exclusiv poate duce la acest neplacut sindrom al colonului iritabil. "Sunt persoane care consuma foarte multe legume si fructe si acolo pot sa apara scaune mai dese. Sunt persoane care consuma fructe si legume proaspete si sufera de colita (o inflamatie a mucoasei intestinale), care produce fermentatie in cazul consumului de fructe si legume crude sau produce foarte multe gaze si atunci apare senzatia de a merge la toaleta, justificat sau nejustificat. Apare balonarea, flatulenta, insa in cazul constipatiei apare fenomenul de reabsorbtie a toxinelor care se dezvolta in interorul intestinului si asta poate produce chiar si o tulburare mai grava", mai explica medicul de familie Gheorghe Lascu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie.

Sangerarile ne trimit obligatoriu la medic

Daca diareea sau constipatia sunt cele mai frecvente simptome care apar in cazul colonului iritabil, sangerarile sunt, fara doar si poate, un indiciu ca ceva mult mai grav s-ar putea intampla. Asadar, in cazul sangerarilor rectale sau anale, nu mai e de intarziat niciun minut, ci e momen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro