Sindromul ADHD, boala copilariei care ne poate transforma la maturitate in inadaptati si chiar in agresori

Sindromul ADHD, boala copilariei care ne poate transforma la maturitate in inadaptati si chiar in agresori

Deficitul de atentie, denumit generic ca si ADHD, este boala care afecteaza, potrivit statisticilor, 5% dintre copii. De exemplu daca micutul nu poate sta locului sa deseneze ceva, sa vada o piesa de teatru de papusi, sa asculte o poveste sau nu se joaca cu alti copii este un semnal de alarma. Nu isi pot face prieteni, se izoleaza si de foarte multe ori se ajunge la depresie si uneori la sinucidere pentru ca ei nu inteleg de ce sunt altfel decat restul oamenilor cu care intra in contact.

acum 65 luni (29 Jun 2015)

Deficitul de atentie, denumit generic ca si ADHD, este boala care afecteaza, potrivit statisticilor, 5% dintre copii. Specialistii spun insa ca procentul ar fi de peste 10%, dar ca de multe ori boala nu este diagnosticata si parintii o pun pe seama unei personalitati mai zbuciumate a celui mic. Boala este inca un mister, iar specialistii nu pot spune exact de ce apare la unii copii.

Agitatie continua si agresivitate

Simptomele bolii sunt usor de observat daca stii la ce sa fii atent. Copii care sufera de deficit de atentie sunt hiperactivi. Nu pot sta locului sa asculte pe cineva, nu termina niciodata un lucru inceput si nu au rabdare deloc. Nu se pot concentra, nu au grija de lucrurile lor si se multe ori nu se pot adapta in colectivitate. Nu stiu cum sa se faca auziti si intelesi si atunci raspund impulsiv si chiar folosesc violenta fizica. Copii cu ADHD sunt mereu agitati, foarte activi, nu stau locului, au tendinta sa se catere peste tot.

"Copiii afectati de aceasta boala nu se pot concetra, nu pot respecta anumite reguli si sunt tot timpul agitati. Daca parintii observa astfel de tulburari care sunt zilnice trebuie sa se adreseze unui medic. Toti copiii au perioade mai agitate sau zile in care nu stau locului, dar asta nu inseamna ca sunt bolnavi. De exemplu daca micutul nu poate sta locului sa deseneze ceva, sa vada o piesa de teatru de papusi, sa asculte o poveste sau nu se joaca cu alti copii este un semnal de alarma. De asemenea, daca intra in conflict sau loveste des alti copii atunci este clar o problema", spune psihologul Ana Maria Rusizan.

Boala care poate distruge viata ca adult

Netratata, boala afecta foarte grav dezvoltarea copilului, dar si viata pe care acesta o va avea la maturitate. Copiii cu deficit de atentie au note mici la scoala, deranjeaza de multe ori orele si sunt etichetati ca si copii-problema. Acesti copii, odata dev... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro