Sindicatul RomaniaFilm: Vom face plangeri penale impotriva a 9 ministri ai Culturii, inclusiv Victor Ponta

Dumnealui, domnul ministru interimar (al Culturii, Victor Ponta, n.r.), este in campanie (pentru alegerile prezidentiale, n.r.) si practic nu-l intereseaza de situatia a 181 de oameni (angajati ai regiei, n.r.), ca vor ramane fara locuri de munca, desi dumnealui a declarat ca il intereseaza si 10 locuri de munca. As vrea sa fie intrebati si sa se faca o verificare ce se intampla la cinematograful Bucuresti din Pitesti, pentru ca acolo se ridica un bloc de locuinte", a mai spus Bikfalvi, facand referire la cinematograful din Pitesti care a fost dat de RomaniaFilm primariei din Pitesti, condusa de Tudor Pendiuc.

acum 65 luni (10 Nov 2014)

Sindicatul RomaniaFilm spune ca va depune in urmatoarea perioada plangeri penale impotriva a noua ministri ai Culturii, intre care si actualul ministru interimar Victor Ponta, pentru aducerea acestei regii a cinematografelor in situatie falimentara, relateaza Mediafax.

Astfel, luni, dupa ora 10.00, Sindicatul Liber RomaniaFilm, care ii reprezinta pe angajatii regiei, a organizat o conferinta de presa, chiar in timpul protestului din fata Ministerului Culturii.

Cei circa 30 de angajati ai RomaniaFilm au adus la protest imagini cu noua fosti si actuali ministri ai Culturii, respectiv Adrian Iorgulescu, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Puiu Hasotti, Daniel Barbu, Gigel Stirbu, Kelemen Hunor si Victor Ponta (actualul ministru interimar al Culturii).

Din perspectiva Sindicatului RomaniaFilm, acesti ministri ai Culturii sunt vinovati de distrugerea regiei si impotriva lor vor fi facute, incepand de saptamana viitoare, plangeri penale.

Imaginile acestor ministri au fost postate pe coli de hartie, alaturi de textele "RomaniaFilm prezinta distrugerea cinematografiei" si "RomaniaFilm prezinta Ziua Devoratorilor de Cinematografe". Urmeaza la fiecare in parte sa facem plangeri penale, pentru ca, din pacate, nu avem niciun raspuns (de la Ministerul Culturii, n.r.) (...) Cred ca saptamana viitoare o sa depunem plangeri penale. Dumnealui, domnul ministru interimar (al Culturii, Victor Ponta, n.r.), este in campanie (pentru alegerile prezidentiale, n.r.) si practic nu-l intereseaza de situatia a 181 de oameni (angajati ai regiei, n.r.), ca vor ramane fara locuri de munca, desi dumnealui a declarat ca il intereseaza si 10 locuri de munca. Le vom face plangeri penale la toti, pentru ca au adus regia in aceasta situatie falimentara si sunt raspunzatori atat ei, ca ministri, cat si consiliile de administratie anterioare si sa raspunda toti", a declarat Maria Bikfalvi, presedintele Sindicatului Liber RomaniaFilm, in timpul conferintei... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro