Sindicalistii din Sanatate discuta cu reprezentantii Guvernului despre majorarea salariilor

Sindicalistii din Sanatate discuta cu reprezentantii Guvernului despre majorarea salariilor

Nemultumirile, scandate de sindicalisti "Hotii, hotii", "Vrem salarii decente", "Nu ne mai mintiti", au fost doar cateva dintre lozincile scandate de cei peste 100 de sindicalisti inarmati cu fluiere si pancarte in fata Ministerului Sanatatii. Suta de lei care mi s-a dat este o bataie de joc, asta pentru ca net inseamna 70 de lei, nu e mare lucru", a declarat Ciobanu, care spune ca un alt punct de pe agenda sindicalistilor este finantarea corespunzatoare a cabinetelor medicale scolare.

acum 107 luni (15 Apr 2015)

In urma cu putin timp, peste 500 de sindicalisti au pichetat sediile ministerelor Muncii, Sanatatii si Finantelor, in speranta ca autoritatile vor fi dispuse sa le asculte doleantele si sa rezolve problemele cu care se confrunta sectorul de sanatate. Cele mai multe nemultumiri sunt legate de conditiile de munca si de salarizare.

"Pana in data de 31 mai, va fi supusa dezbaterii publice noua lege de salarizare a angajatilor din sistemul bugetar. Pana in data de 15 mai, va fi adoptat noul regulament de sporuri pentru sistemul sanitar. Incepand cu 1 iulie 2015, ministrul Sanatatii s-a angajat sa identifice solutii pentru asigurarea cresterii veniturilor salariatilor din sistem", au declarat sindicalistii in urma actiunilor de protest.

"Ca ministru sustin majorarea veniturilor personalului din sanatate, ca mod de a asigura o buna functionare a sistemului sanitar. Dupa acordarea unei majorari de 100 de lei, inca de la inceputul anului 2015, vom colabora cu Federatia Sanitas astfel incat sa reglementam in mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumatate a anului sa putem veni si cu o majorare a veniturilor", a declarat pe 7 aprilie, in ziua protestelor, Nicolae Banicioiu.

Nemultumirile, scandate de sindicalisti

"Hotii, hotii", "Vrem salarii decente", "Nu ne mai mintiti", au fost doar cateva dintre lozincile scandate de cei peste 100 de sindicalisti inarmati cu fluiere si pancarte in fata Ministerului Sanatatii.

"Cerem majorarea salariilor in regim de urgenta pentru ca salariile din Sanatate sunt o rusine. In al doilea rand, vrem sa reglementam sporurile care sunt prevazute in legislatie si de care nu beneficiem. De aici intervin si problemele care apar in acordarea asistentei medicale", a declarat, pentru "Adevarul", Ovidiu Birlean, de la Sanitas Cluj. Ne-am saturat de vorbe, vrem sa ajungem la o grila clara de salarizare care sa ne multumeasca", a mai spus sindicalistul clujean.

"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro