Sindicalistii din administratie vor protesta, miercuri, in fata Guvernului

Sindicalistii din administratie vor protesta, miercuri, in fata Guvernului

Angajatii din administratia publica locala au scandat "Demisia", "Jos Guvernul Ponta", "Mincinosii", "Hotii", "Banii de la hoti, inapoi la toti" si l-au acuzat pe ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, de faptul ca si-a tradat colegii si ca, desi a plecat de la miscarea sindicala in pozitia pe care o ocupa acum, a solicitat sanctionarea sindicalistilor care au facut greva generala de o zi pe 30 aprilie. De asemenea, peste 32.000 de functionari din administratia publica locala, din 36 de judete, au facut, in 30 aprilie, greva generala de o zi, ei solicitand cresteri salariale de 10 la suta si acordarea tichetelor de masa. 2.000 de oameni au protestat in fata Guvernului Peste 2.000 de functionari publici au protestat miercuri, intre orele 11.00 - 13.00, in fata Guvernului, nemultumiti fiind de salariile mici dar "si de lipsa de interes a autoritatilor fata de munca depusa de ei".

acum 64 luni (27 May 2015)

UPDATE Sindicalistii s-au intalnit miercuri cu consilierul premierului Corneliu Visinoiu si cu ministrul Liviu Pop, pentru negocieri pe tema salariilor din administratia publica.

"A fost o discutie de trei sferturi de ora, in care am incerca sa ne spunem punctul de vedere. Le-am solicitat macar 100 de lei in plus la salariu si aplicarea Legii 284, data chiar de ei.

"Pe 1 iulie, intra in vigoare salariul minim de 1.050 lei si la 1 ianuarie de 1.200 lei. Ce au dreptate oamenii este ca tot am impins de jos si s-au aglomerat toti la salariul minim si vreau sa va rog sa discutati, sa gasim solutii.

UPDATE La protestul organizat de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), care a durat aproximativ doua ore, sindicalistii au cerut demisia Guvernului Ponta, acuzand Executivul ca nu si-a tinut promisiunile facute in campania electorala si ca nu a aplicat niciodata Legea salarizarii unitare, care ar fi insemnat cresteri salariale si pentru functionarii din administratia publica locala.

Angajatii din administratia publica locala au scandat "Demisia", "Jos Guvernul Ponta", "Mincinosii", "Hotii", "Banii de la hoti, inapoi la toti" si l-au acuzat pe ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, de faptul ca si-a tradat colegii si ca, desi a plecat de la miscarea sindicala in pozitia pe care o ocupa acum, a solicitat sanctionarea sindicalistilor care au facut greva generala de o zi pe 30 aprilie.

De asemenea, liderii sindicali au facut apel la solidaritate si unitate si au cerut protestatarilor din Piata Victoriei ca pentru urmatoarea actiune de protest sa discute cu toti colegii lor, pentru a-i convinge sa iasa in strada si sa-si apere drepturile.

Sindicalistii au mai solicitat ca toate confederatiile sindicale sa se uneasca si sa protesteze in acelasi timp, pentru ca astfel Executivul ar putea sa inceapa sa ia masuri.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro