Sindicalisti: Personalul din Invatamant isi va primi salariile cu intarziere si in aceasta luna

"Exista o intarziere cauzata de aprobarea unei ordonante de urgenta care reglementeaza niste corecturi cu privire la colegii care lucreaza pe fractii de norma (cu jumatate sau cu un sfert de norma). Daca nu s-ar fi adoptat aceste masuri, in urma modificarilor Codului Fiscal, o buna parte din personalul nedidactic (fie ca vorbim de femeia de serviciu sau de bibliotecara) ar fi avut salariile injumatatite sau chiar ar fi trebuit sa vina cu bani de acasa pentru a-si plati contributiile sociale.

acum 70 luni (14 Feb 2018)

"Exista o intarziere cauzata de aprobarea unei ordonante de urgenta care reglementeaza niste corecturi cu privire la colegii care lucreaza pe fractii de norma (cu jumatate sau cu un sfert de norma). Daca nu s-ar fi adoptat aceste masuri, in urma modificarilor Codului Fiscal, o buna parte din personalul nedidactic (fie ca vorbim de femeia de serviciu sau de bibliotecara) ar fi avut salariile injumatatite sau chiar ar fi trebuit sa vina cu bani de acasa pentru a-si plati contributiile sociale. In maxim o zi sau doua, speram ca aceste probleme tehnice vor fi rezolvate pentru ca tot personalul din mediul preuniversitar sa isi primeasca banii", a explicat pentru "Adevarul" presedintele sindicatului "Spiru Haret", Marius Nistor.

A doua luna din an, a doua intarziere

Toti profesorii din invatamantul preuniversitar si-au primit salariile cu intarziere si in luna ianuarie, dupa cum a recunoscut chiar fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop. Mai exact, oficialul a explicat ca intarzierea platii lefurilor cadrelor didactice a fost cauzata de schimbarea mecanismului de plata. Daca pana anul trecut salariile erau platite de primarii, incepand din acest an sunt achitate de Ministerul Educatiei prin intermediul inspectoratelor scolare.

La acea data, profesorii din sindicate au reclamat ca au fost instiintati abia pe 5 ianuarie de modificarea datii pentru primirea lefurilor, explicand ca din acest motiv s-ar sa aiba probleme cu plata ratelor si a facturilor. Foarte multi angajati din sistemul de invatamant au credite la banci, au facturi care trebuie platite la timp. Asistam la o noua desconsiderare a celor din invatamant pe care o fac in primul rand cei de la Ministerul Finantelor", a declarat liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi, Laviniu Lacusta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro