Simptomele perverse ale diabetului, cand se instaleaza in tacere. Semnele care te avertizeaza ca te-ai imbolnavit

Simptomele perverse ale diabetului, cand se instaleaza in tacere. Semnele care te avertizeaza ca te-ai imbolnavit

Epidemie de diabet de tip 2. "In scurta perioada care se scurge de la debut pana cand cel in cauza se simte atat de rau incat se duce la spital, apar setea nejustificata, foamea nejustificata insotita uneori de scaderea in greutate si emiterea unui volum mare de urina.

acum 62 luni (26 May 2015)

Epidemie de diabet de tip 2. Aprecierea medicului este confirmata de statistici, un studiu facut recent de Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania aratand ca prevalenta diabetului zaharat in tara noastra este de nu mai putin de 11 la suta. La varste inaintate, ponderea diabeticilor este si mai mare, trecand de 35 la suta la peste 64 de ani.

Potrivit doctorului Calinici, cele doua tipuri de diabet diferentiate (diabet de tip 1, insulino-dependent, si diabet de tip 2) sunt diferite si ca simptomatologie, nu doar din perspectiva cauzei si a tratamentului.

Cele mai dramatice semne sunt cele date de diabetul de tip 1, insulino-dependent, o boala autoimuna cauzata de productia insuficienta de insulina. "In scurta perioada care se scurge de la debut pana cand cel in cauza se simte atat de rau incat se duce la spital, apar setea nejustificata, foamea nejustificata insotita uneori de scaderea in greutate si emiterea unui volum mare de urina.

Potrivit diabetologului, perioada de manifestare a acestor simptome este cu atat mai scurta cu cat varsta pacientului este mai mica, variind de la cateva zile (in cazul copiilor) si pana la cateva saptamani, in cazul tinerilor si adultilor, pana cand persoanele vizate ajung la spital, de obicei in stare grava. Medicul spune ca partea buna in aceasta boala, nu de putine ori letala (daca nu se administreaza in timp util insulina), este ca prevalenta ei este relativ mica, de aproximativ 3 la suta din totalul cazurilor.

Diabetul de tip 2 - "marele mut"

In privinta diabetului de tip 2, care apare, in general, la adulti, medicul apreciaza ca asistam la o adevarata "epidemie". "Problema este - spune Calinici - ca diabetul de tip 2 este "marele mut", care nu da nici un semn, pacientul tolerand destul de bine valorile crescute ale glicemiei". De asemenea, si varsta reprezinta un factor de risc, persoanele peste 40 de ani fiind sfatuite sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro