Simona Halep si Romania de maine. "A facut vreun guvern ceva pentru ea? Absolut nimic. Nu numai ca nu i-au dat nimic, dar au avut grija sa ia"

Simona Halep si Romania de maine.

Ar trebui sa lasam de o parte orgoliile si, mai ales, ipocrizia si sa spunem lucrurilor pe nume: Simona Halep este numarul unu mondial exclusiv prin munca ei de o viata, prin antrenamentele asidue, cantonamentele si perioadele in care a crescut departe de familie, prin sacrificii si privatiuni avute de la varsta de cinci ani. Dincolo de meritele sportive ale exceptionalei performante a Simonei Halep, exemplul dat de ea va fi contagios, asa ca nu ne vom mira sa vedem in anii urmatori cum sportivi de frunte, campionii de azi, vor fi liderii Romanei de maine.

acum 74 luni (12 Oct 2017)

>

Chiar daca nu a castigat inca nici un turneu de mare slem, ea a urcat mereu in clasament, a fost constant pe primele pozitii in ultimii ani, asa ca plasarea sa pe treapta cea mai inalta a fost o confirmare, nicidecum vreo surpriza.

Dincolo de performanta sportiva in sine, Simona Halep a reusit sa ne uneasca si sa ne faca sa fim mandri ca suntem romani.

Din pacate, euforia provocata de Halep nu a tinut mult. Dupa ce ne-am dezmeticit, ne-am amintit ca traim in Romania si ca performanta ei trebuie sa fie pusa in contextul corect. Ar trebui sa lasam de o parte orgoliile si, mai ales, ipocrizia si sa spunem lucrurilor pe nume: Simona Halep este numarul unu mondial exclusiv prin munca ei de o viata, prin antrenamentele asidue, cantonamentele si perioadele in care a crescut departe de familie, prin sacrificii si privatiuni avute de la varsta de cinci ani.

Sa lasam ipocrizia deoparte si sa vedem adevarul gol-golut: Simona Halep tine numai cu numele de Romania, numai cu o bucata de hartie numita act de identitate. nu au ajutat-o nici macar cu un singur fir de pai. Numai ipocrizia, cinismul si lipsa de bun simt ii face pe unii sa vorbeasca de Halep, caci ei stiu foarte bine situatia, dar au impresia ca pot folosi capitalul de incredere al unui sportiv exceptional pentru a creste in sondaje.

Sa lasam, deci, ipocrizia deoparte si sa vedem adevarul gol-golut: Simona Halep tine numai cu numele de Romania, numai cu o bucata de hartie numita act de identitate;

A facut vreun guvern al Romaniei, de dupa 1996, ceva pentru Simona Halep? Sa ia baze sportive, hoteluri, institutii, intreprinderi, cladiri sau pamant, ce erau candva ale "intregului popor", sa le "privatizeze", sa le vanda pe nimic unor yesmeni, sa scoata bani si din piatra seaca numai ca sa-si umple propriile buzunare sau conturi de partid.

Dincolo de meritele sportive ale exceptionalei performante a Simonei Halep, exemplul dat de ea va fi contag... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro