Simona Halep la Madrid. Romanca vrea sa-l cucereasca pe "Ion Tiriac", cel mai scump trofeu din sport

Simona Halep la Madrid. Romanca vrea sa-l cucereasca pe

Trofeul "Ion Tiriac" a fost conceput in 2011 de Ronald Iten, designer de ceasuri si bijuterii. Urmeaza o reprezentare a globului pamantesc si 96 de rachete de tenis pe care sunt incrustate nume celebre ale tenisului, printre care si castigatorii de la Madrid. Peste 600.000 de euro si 1000 de puncte WTA intra in contul castigatoarei, finalista se alege cu 350.000 de euro si 650 de puncte.

acum 109 luni (29 Apr 2015)

Trofeul "Ion Tiriac" a fost conceput in 2011 de Ronald Iten, designer de ceasuri si bijuterii. El a folosit 6,5 kilograme de aur si 33 de diamante.

Turneul de la Madrid incepe in acest weekend cu meciurile din calificari, dar de saptamana viitoare vom avea toate numele grele ale circuitului feminin. Dintre primele 16 jucatoare ale lumii nu lipseste niciuna, astfel ca meciurile de top vor avea loc inca din primele runde.

"E un turneu aproape la fel de important ca un Grand Slam, iar Ion Tiriac e un om pe care il respect mult si de la care primesc sfaturi cu mare drag", a declarat ea. La realizarea sa s-au folosit 6,5 kilograme de aur si 33 de diamante, dintre care cel mai pretios simbolizeaza turneul de la Madrid. Urmeaza o reprezentare a globului pamantesc si 96 de rachete de tenis pe care sunt incrustate nume celebre ale tenisului, printre care si castigatorii de la Madrid. Pentru a intra in posesia acestui trofeu grandios trebuie sa castigi Mutua Madrid Open de trei ori, altfel ajungi acasa cu o replica de argint de 3,5 kilograme.

Sarapova, un selfie post antrenament FOTO Facebook

In competitie nu va fi doar trofeul, vorbim si de bani si de puncte. Peste 600.000 de euro si 1000 de puncte WTA intra in contul castigatoarei, finalista se alege cu 350.000 de euro si 650 de puncte. Asadar, si Halep si Sarapova au multe "valori" de aparat pentru finala de anul trecut. Rusoaica deja "transpira" pe terenurile de la complexul Caja Magica, fiind printre primele jucatoare ce s-au apucat de antrenamente la Madrid. Wild-card pentru Dulgheru si Copil Daca in 2013 Simona Halep avea nevoie de un wild-card pentru a-si incepe calatoria spre acoperisul tenisului, alti doi romani au primit in acest an "verde" spre tabloul principal: Marius Copil si Alexandra Dulgheru. Djokovici, marele absent Si pe tabloul masculin va fi o competitie darza, cu Rafael Nadal, cvatruplu castigator la Mad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro