Simona Halep, infrangere cu Maria Sharapova, la capatul unui meci spectaculos, scor 4-6, 6-4, 3-6

Simona Halep, infrangere cu Maria Sharapova, la capatul unui meci spectaculos, scor 4-6, 6-4, 3-6

Necrutatoare si generoasa in acelasi timp, prin risipa de puncte, Sarapova a fost jucatoarea mai buna, iar victoria ei este pe deplin meritata: 60 de lovituri castigatoare si 64 de erori nefortae a inregistrat ea, fata de 15-14, Halep. Halep nu a putut face altceva decat sa alerge mereu si mereu, dupa fiecare minge, sa lupte impotriva fortei cu care venea mingea de dincolo de fileu, sa fie acel zid mobil atat de invocat de adversarele ei, cautand lovituri miraculoase din miscare. De asemenea, primul ei serviciu este mai precis, trimitand in proportie de 60 la suta mingea la 50 de centimetri de linii in careul de egalitate si 70 la suta in aceeasi zona, in careul de avantaj, ceea ce ii aduce multe puncte usoare.

acum 37 luni (29 Aug 2017)

Cele doua spotive au oferit un "thriller", o adevarata finala in turul I al US Open, o infruntare intre forta si tenacitate, poate cea mai frumoasa partida din acest an din circutul feminin. Desi s-a inclinat in cele din urma, Halep are meritul de a nu fi abandonat in momentele cand partida parea ca se indreapta intr-o singura directie, cea dictata de Maria Sarapova. Halep a salvat la acest scor o minge de 1-5, alte doua de 3-5 si a anulat cinci mngi de break la 5-4, toate pe propriul serviciu. Necrutatoare si generoasa in acelasi timp, prin risipa de puncte, Sarapova a fost jucatoarea mai buna, iar victoria ei este pe deplin meritata: 60 de lovituri castigatoare si 64 de erori nefortae a inregistrat ea, fata de 15-14, Halep. Pe langa bagajul tehnic, bogat si stapanit la perfectiune, Maria Sarapova a aratat o forma fizica buna, intr-un meci de doua ore si 42 de minute, in ciuda putinelor ei aparitii la revenirea dupa suspendare, din cauza accidentarilor.. Si am multe", spunea cu manie Maria Sarapova in mai, ca raspuns la valul de critici cu care se confrunta dupa revenirea in urma expirarii suspendarii pentru dopaj. Si "Masa" a intrat pe cel mai mare stadion de tenis din lume la meciul cu Smona Halep cu aceasta furie acumulata, pe care a transpus-o jocului ei, de la prima minge. Rusoaica a apasat pe lovituri parca mai tare decat inainte de suspendare, a fost mai ofensiva, mai agresiva ca in trecut. Halep nu a putut face altceva decat sa alerge mereu si mereu, dupa fiecare minge, sa lupte impotriva fortei cu care venea mingea de dincolo de fileu, sa fie acel zid mobil atat de invocat de adversarele ei, cautand lovituri miraculoase din miscare.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams si expert Eurosport, a prefatat acest meci, avertizand-o pe Simona Halep de vulnerabilitatea serviciului ei. Maia Sarapova are 20 de centimetri in plus fata de adversara ei si asta se regaseste in viteza mingii la primulserviciu, unul cu 20 de kilometri pe ora mai rapid dec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro