Simona a renuntat la Fed Cup ca s-o bata pe Maria Sarapova

Simona a renuntat la Fed Cup ca s-o bata pe Maria Sarapova

Dupa finala de la Indian Wells si semifinala de la Miami Open, Simona Halep s-a intors sambata in tara si a confirmat ceea ce se anticipse de mai mult timp, absenta ei de la meciurile de Fed Cup contra Canadei. Acesta a anuntat ca se va ocupa de Simona, dar si de Angelique Kerber, la turneele de la Madrid si de la Roma ce succed competitia de la Stuttgart.

acum 92 luni (6 Apr 2015)

Romania va intalni Canada la Montreal pe 18 si 19 aprilie cu o echipa din care vor lipsi Simona Halep si Monica Niculescu.

Dupa finala de la Indian Wells si semifinala de la Miami Open, Simona Halep s-a intors sambata in tara si a confirmat ceea ce se anticipse de mai mult timp, absenta ei de la meciurile de Fed Cup contra Canadei. Intalnirea cu nationala "Frunzei de artar" are loc pe 18 si 19 aprilie, iar Simona Halep e inscrisa la Porsche Grand Prix de la Stuttgart, turneu ce se va desfasura in perioada imediat urmatoare (20-26 aprilie). Toti mari jucatorii, de la Serena la Sarapova si Federer au renuntat la un moment dat la Fed Cup sau Davis Cup din cauza programului solicitant. De altfel, rusoaica Sarapova avea o regula, un an juca, unul nu, iar elvetianul Federer a revenit in echipa nationalei doar pentru a-si adauga in vitrina si Cupa Davis. Era pe undeva logica aceasta decizie a Simonei, care are nevoie de cateva zile de pauza, dar si de o perioada de pregatire a sezonului a zgura, care o poate duce pe Halep pana pe locul 2 mondial.

Cum poate trece de Sarapova

In urma turneelor excelente din State, Simona Halep s-a distantat de Petra Kvitova in ierarhia WTA si s-a apropiat la doar 319 puncte de Maria Sarapova, ocupanta locului secund. "Masha" a castigat la Stuttgart anul trecut, la fel cum o facuse in 2012 si 2013, turneul german devenind competitia "de casa" a rusoaicei. Ea are de aparat 455 de puncte, deci poate fi intrecuta de Simona daca face vreo "boacana" si iese din primele runde.

Si Niculescu renunta la Fed Cup

Nu doar Simona Halep va lipsi de la intalnirea contra Canadei, ci si Monica Niculescu. Ea joaca in aceasta saptamana la Katowice, in Polonia, dupa care, la randul ei, vrea sa-si ia cateva zile de pauza. In plus, conform digisport.ro, ea sufera de fasciita plantara, o afectiune la calcai care produce multa durere, duerere car... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro