Silviu Purcarete ne invita la CAFENEAUA lui Carlo Goldoni

Silviu Purcarete ne invita la CAFENEAUA lui Carlo Goldoni

Pe afisul stagiunii Teatrului National Iasi, un eveniment artistic de exceptie, sub semnatura regizorala a unei personalitati de talie internationala, Silviu Purcarete: "Cafeneaua", de Carlo Goldoni. si, daca am avut fericirea sa gasesc legatura temeinica intre aceste felurite fiinte, facandu-le trebuincioase una alteia, cred ca mi-am implinit datoria, trecand cu atat mai vartos peste greutati."(Memorii Goldoni, Editura Pentru Literatura Universala, 1967) Trei semnaturi de prestigiu La Teatrul National iesean, in stagiunile trecute, publicul a urmarit cu bucurie alte doua montari ale regizorului Silviu Purcarete: "Uriasii muntilor" de Luigi Pirandello (la Teatru) si "Palaria florentina" de Eugène Labiche (Sala Mare).

acum 53 luni (31 May 2016)

Pe afisul stagiunii Teatrului National Iasi, un eveniment artistic de exceptie, sub semnatura regizorala a unei personalitati de talie internationala, Silviu Purcarete: "Cafeneaua", de Carlo Goldoni. e o raspantie de drumuri din Venetia.[…] Nu infatisez in titlul piesei o poveste, o pasiune, un caracter; ci o cafenea, unde se petrec in acelasi timp mai multe actiuni, unde mai multe persoane sunt aduse de interese deosebite; si, daca am avut fericirea sa gasesc legatura temeinica intre aceste felurite fiinte, facandu-le trebuincioase una alteia, cred ca mi-am implinit datoria, trecand cu atat mai vartos peste greutati."(Memorii Goldoni, Editura Pentru Literatura Universala, 1967)

Trei semnaturi de prestigiu

La Teatrul National iesean, in stagiunile trecute, publicul a urmarit cu bucurie alte doua montari ale regizorului Silviu Purcarete: "Uriasii muntilor" de Luigi Pirandello (la Teatru) si "Palaria florentina" de Eugène Labiche (Sala Mare).

Dragos Buhagiar, un nume cu greutate in lumea teatrala, este cunoscut publicului iesean prin semnatura inconfundabila a scenografiilor unor spectacole de mare succes ale Teatrului National "Vasile Alecsandri": "Uriasii muntilor", "Palaria florentina", "O noapte furtunoasa", "Iasii in carnaval", "Variatiuni pe modelul lui Kraepelin", ultimele trei fiind montate de Alexandru Dabija. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro