Sile si Nutu Camataru, condamnati la inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva

Sile si Nutu Camataru, condamnati la inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva

In iulie 2013, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au trimis in judecata pe Sile si Nutu Camataru, alaturi de alti 52 de interlopi printre care si liderul clanului "Sportivilor", Radu Rosca.

acum 56 luni (12 Feb 2016)

In iulie 2013, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au trimis in judecata pe Sile si Nutu Camataru, alaturi de alti 52 de interlopi printre care si liderul clanului "Sportivilor", Radu Rosca. Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile "Camatarii" si "Sportivii", erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Acestia au fost acuzati ca, in perioada 2008 - 2012, membrii celor doua grupari rivale ar fi provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-ar fi folosit inclusiv arme de foc in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in Capitala. Procurorii DIICOT au documentat si un alt aspect al activitatii infractionale a inculpatilor, acestia fiind suspectati ca ar fi savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in material acordarii/recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro