Siegfried Muresan: Premierul Tudose a adus grave deservicii Romaniei cu dosarul depus pentru Agentia Europeana a Medicamentului

"Aceasta competitie nu se castiga, asa cum vedem si in filmul de promovare a candidaturii Romaniei, vorbind despre o realitate paralela, cu imagini filmate in studio, cu copii fericiti in leagane si grafica facuta pe calculator care, aflam din presa, nici macar nu reprezinta topografia reala a zonei si care, aflam tot din presa, ar apartine unui om de afaceri cunoscut in toata tara pentru ca a construit ilegal un bloc-turn in centrul Bucurestiului, punand in pericol o catedrala monument istoric si continuand constructia blocului-turn desi existau decizii ale justitiei care declarasera nula autorizatia de constructie.

acum 76 luni (2 Aug 2017)

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan a sustinut, miercuri, ca premierul Mihai Tudose aduce "deservicii grave" Romaniei, prezentand la Bruxelles promisiuni care nu pot fi sustinute, cum ar fi aceea de a gazdui Agentia Europeana pentru Medicamente. Sa imbunatateasca propunerea si atunci voi spune ca avem sanse sa castigam", a precizat europarlamentarul intr-un comunicat de presa.

Muresan considera ca echipa lui Tudose a inaintat o propunere inacceptabila, de a amplasa sediul Agentiei Medicamentului pe o strada aglomerata, "lipsita de minima infrastructura de transport si precara la toate capitolele".

"Aceasta competitie nu se castiga, asa cum vedem si in filmul de promovare a candidaturii Romaniei, vorbind despre o realitate paralela, cu imagini filmate in studio, cu copii fericiti in leagane si grafica facuta pe calculator care, aflam din presa, nici macar nu reprezinta topografia reala a zonei si care, aflam tot din presa, ar apartine unui om de afaceri cunoscut in toata tara pentru ca a construit ilegal un bloc-turn in centrul Bucurestiului, punand in pericol o catedrala monument istoric si continuand constructia blocului-turn desi existau decizii ale justitiei care declarasera nula autorizatia de constructie. Cum poate crede cineva, nu spun un prim-ministru in functie, ca vreodata Comisia Europeana se va lasa tarata intr-o astfel de controversa si ca va accepta si finanta construirea sediului unei agentii europene pe un astfel de teren?", spune el. Aceasta nu este o campanie electorala in care sa faceti promisiuni nerealizabile, ci o candidatura cat se poate de serioasa pentru o agentie care gestioneaza o industrie europeana responsabila de sanatatea si tratarea a jumatate de miliard de oameni. Si, de aceea, domnule prim-ministru, aveti datoria sa vedeti daca mai puteti face ceva pentru a imbunatatiti propunerea de candidatura, si nu sa cautati inamici imaginari ai dumneavoastra sau ai tarii", spune europarlamentarul.

Bucurestiul s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro