Siegfried Muresan, despre Guvernul Ciolos: "Sansa acestui executiv este sa-si asume "agenda strazii". Doar oamenii veniti din afara sistemului pot schimba sistemul" | "Vremea intrebarilor" cu Robert Turcescu. EXCLUSIV PREMIUM

Siegfried Muresan, despre Guvernul Ciolos:

Toata Europa stia despre vechiul guvern ca este condus de un prim-ministru care si-a plagiat lucrarea de doctorat si care este suspectat de grave fapte de coruptie.

acum 62 luni (17 Nov 2015)

Discutia cu europarlamentarul Siegfried Muresan aluneca firesc de la situatia politica interna spre problemele cu care se confrunta Uniunea Europeana.

-Cum suna "un guvern de tehnocrati" intr-o teribila criza politica la nivelul UE?

-Orice guvern suna mai bine decat guvernul anterior condus de Victor Ponta. Toata Europa stia despre vechiul guvern ca este condus de un prim-ministru care si-a plagiat lucrarea de doctorat si care este suspectat de grave fapte de coruptie. Fostul prim-ministru devenise nefreceventabil de catre liderii Uniunii Europene, a mai fost primit doar in Azerbaidjan si Mexic.

-Dupa caderea guvernului, aveam doua variante: alegeri anticipate sau un guvern condus de un prim-ministru tehnocrat. Din moment ce alegerile anticipate ar fi dus la o perioada de instabilitate politica - iar instabilitatea politica duce la instabilitate economica - mi s-a parut ca un guvern condus de un prim-ministru tehnocrat este varianta cea mai buna, in conditiile in care oamenii si-au pierdut increderea in actuala clasa politica. Acum, avem un guvern compus in totalitate de oameni din afara partidelor politice. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro