Siegfried Muresan, catre Victor Ponta: Astept sa le aratati tinerilor romani ca au un viitor in tara lor

De aceea, in afara de infiintarea acestui program de stagii pentru tineri antreprenori, doresc sa va aduc in atentie o serie de masuri care au menirea de a preveni somajul, nu doar de a iI combate dupa ce a aparut: • Lansarea cu prioritate a proiectelor pentru ca tinerii romani sa poata beneficia de fondurile europene prevazute de Comisia Europeana pentru implementarea programului "Garantia pentru tineret". Cea mai importanta masura este adoptarea unei Garantii pentru tineret, care urmareste ca orice tanar cu varsta sub 25 de ani sa primeasca o oferta de munca , ucenicie sau stagiu ori curs de formare continua, in termen de 4 luni de la terminarea studiilor sau de la pierderea locului de munca.

acum 96 luni (4 Dec 2014)

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan (PPE) i-a adresat premierului Victor Ponta o scrisoare deschisa prin care ii cere ca in bugetul pentru 2015 sa includa masuri concrete de combatere a somajului in randul tinerilor si sa cuprinda sumele necesare confinantarii programelor europene in domeniu. Europarlamentarul arata, in document, ca de la venirea la Palatul Victoria a lui Victor Ponta, somajul in randul tinerilor a crescut. "Astept de la dumneavoastra sa le aratati tinerilor romani ca au un viitor in tara lor", spune Muresan, care adauga ca "Romania nu isi poate permite ca dumneavoastra (Victor Ponta - n.

Siegfried Muresan este europarlamentar ales pe listele PMP, iar anterior a lucrat la Parlamentul European si la Parlamentul German, pentru presedintele Comisiei de Afaceri Europene (2006-2009).

Prin acest program, orice tanar antreprenor, care are o idee de afacere, va putea efectua un stagiu pe langa un antreprenor de succes, pentru a invata cele necesare infiintarii propriei companii si a preveni esecul.

Programul pe care il propun prevede finantarea de la bugetul de stat a unor stagii de 3-6 luni pentru orice tanar care areo idee si un plan de afacere, avand varsta sub 35 de ani. Lipsa unui loc de munca stabil si bine platit risca sa condamne o generatie intreaga la saracie.

Este mult mai eficient sa prevenim o problema, decat sa o combatem dupa ce aceasta apare si a afectat deja perspectivele de dezvoltare ale tinerilor. De aceea, in afara de infiintarea acestui program de stagii pentru tineri antreprenori, doresc sa va aduc in atentie o serie de masuri care au menirea de a preveni somajul, nu doar de a iI combate dupa ce a aparut:

• Lansarea cu prioritate a proiectelor pentru ca tinerii romani sa poata beneficia de fondurile europene prevazute de Comisia Europeana pentru implementarea programului "Garantia pentru tineret". Factorii de decizie din Uniunea Europeana au inteles ca reducerea somajului in randul ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro