Sicriul reginei Ana adus, marti, in Capitala

Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există insă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase. De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş, in intervalul orar 12 - 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş.

acum 91 luni (9 Aug 2016)

Sicriul cu trupul neinsufleți al reginei Ana va ajunge, marți, la București, cu o aeronavă Tarom. O slujbă catolică va fi rostită de IPS Ioan Robu, pe Aeroportul Henri Coandă, in prezenţa reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Romane, după care sicriul va fi transportat la Castelul Peleş, unde va fi depus in Holul de Onoare. La Castelul Peleş va fi oficiată o slujbă ortodoxă de către IPS Nifon, in prezenţa IPS Ioan Robu, iar in Sinaia vor suna clopotele tuturor bisericilor ortodoxe şi ale bisericii catolice din localitate, potrivit News.ro.

Citește și: Familia Regală va anunţa, luni, dacă Regele Mihai participă la funeraliile de la Curtea de Argeș

Miercuri seară, trupul neinsufleţit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucureşti şi va fi depus in Sala Tronului. Va avea loc o ceremonie privată, urmand să fie rostită şi o rugăciune catolică prezidată de IPS Ioan Robu, in prezenţa reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Romane.

Incepand de joi, timp de două zile, intre orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu. Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există insă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Sambătă, la ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc in Piaţa Palatului Regal, chiar in faţa palatului, moment in care vor suna clopotele bisericilor ortodoxe din imprejurimi şi de la Catedrala romano-catolică "Sfantul Iosif". La 11.30 cortegiul mortuar va pleca din Piaţa Palatului şi va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal - Bulevardul Magheru - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Arcul de Triumf.

De la Arcul de Triumf, cort... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro