Siamezele despartite de medicii de la Spitalul "Marie Curie" au fost externate. Medic: "Evolutia lor este foarte buna!"

Siamezele despartite de medicii de la Spitalul

Supravegheate de 10 medici de diferite specialitati El a precizat ca zilnic fetitele au fost supravegheate de o echipa formata din zece medici de diferite specialitati. Trebuie sa ai o echipa de anestezisti, o echipa de terapeuti de la neonatologie, o echipa de chirurgi, doua aparate de anestezie, sa ai o sala pregatita sa primeasca doua aparate,sa poti conecta datele, sunt niste chestiuni tehnice de care esti nevoit sa tii cont. Viata celeilalte atarna de un fir de ata Siamezele nascute la Pitesti au venit pe lume prematur, a doua zi de Craciun, dupa 35 de saptamani de sarcina.

acum 99 luni (1 Sep 2014)

"Le-am externat zilele trecute, nu au fost probleme dupa operatie, evolutia este una foarte buna. Prognosticul nostru este unul foarte bun, vor putea duce o viata normala de acum inainte. Au plecat in stare buna de la noi din spital, urmeaza sa fie supravegheate de medicii din Brasov", a declarat pentru adevarul.ro doctorul Radu Spataru, chirurgul care a coordonat interventia prin care cele doua micute au fost separate.

Medicul a precizat ca, la un moment dat, a existat o situatie generata de o posibila infectie, dar in urma tratamentului problema s-a rezolvat.

"A existat la un moment dat o situatie de o anumita gravitate, cauzata de o posibila infectie, dar cu tratament problema s-a rezolvat, plaga este vindecata, fetitele au sansa la o viata ca oricare alt copil", a spus doctorul Radu Spataru.

Supravegheate de 10 medici de diferite specialitati

El a precizat ca zilnic fetitele au fost supravegheate de o echipa formata din zece medici de diferite specialitati.

Micutele au ajuns pe masa de operatie la inceputul lunii august, iar interventia a durat mai putin de doua ore desfasurandu-se fara probleme. Elena si Maria, s-au nascut unite in zona abdomenului printr-o punte osoasa si o portiune de ficat, iar operatia a fost o premiera pentru spitalul din Bucuresti. Emotiile pentru echipa de medici care a participat la separare au fost cu atat mai mari cu cat sunt putine cazurile in care siamezii reusesc sa supravietuiasca. Dar inainte de a fi separate au fost rasucite, astfel incat sa ajunga amandoua in aceeasi pozitie, respectiv capul si membrele sa ajunga in aceeasi pozitie.

Operatia de marti a fost realizata intr-una dintre salile noi ale spitalului, unde functioneaza neurochirurgia, pentru ca a fost nevoie de doua aparate de anestezie. De regula, intr-o sala de operatie exista un singur astfel de aparat. Trebuie sa ai o echipa de anestezisti, o echipa de t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro