Si masinile mint. A scapat de amenda dupa ce a demonstrat ca radarul i-a dublat, din greseala, amenda

Si masinile mint. A scapat de amenda dupa ce a demonstrat ca radarul i-a dublat, din greseala, amenda

"Aceasta crestere brusca a vitezei T, de la 47 kilometri pe ora, la 119 kilometri pe ora, fara a se indica alte viteze intermediare, creaza convingerea instantei ca cele doua valori de viteza indicate, 47 de kilometri pe ora si 119 kilometri pe ora nu vizeaza viteza de deplasare a aceluiasi autovehicul tinta, cel condus de petenta, in conditiile in care este imposibil, in mod obiectiv cresterea vitezei in acest mod, de la 47 de kilometri pe ora direct la 119 kilometri pe ora, cu atat mai mult cu cat instinctul firesc al conducatorilor auto este de a reduce viteza de deplasare si nu de a accelera cand intra in raza de actiune a autospecialelor politiei rutiere", a explicat judecatorul care i-a anulat sanctiunea Netei Saptebani.

acum 112 luni (20 Oct 2014)

Printr-un proces deschis la Judecatoria Timisoara, Neta Saptebani a contestat un proces verbal de contraventie prin care a fost sanctionata, in luna aprilie acestui an pentru ca a condus cu 119 kilometri pe ora prin localitatea timiseana Sag. De asemenea, Neta Saptebani a mai aratat ca politistul care a intocmit procesul verbal nu a redat intocmai mentiunile precizate, incalcandu-i dreptul de a face obiectiuni.

Pe fond, Neta Saptebani a aratat ca nu avea cum sa circule cu 119 kilometri pe ora, in conditiile in care se afla intr-o coloana de cinci masini si niciunul din autoturisme nu a fost oprit. Mai mult decat atat Saptebani a aratat ca viteza retinuta de aparatul radar nu este corecta pentru ca "din inregistrarea video efectuata de organul intimat se observa ca la ora 08.07'59" apare in imagine autovehiculul condus de petenta, moment in care in dreptul literei T se indica viteza de 54 de kilometri pe ora, iar dupa aceea intervine o schimbare brusca a valorii de viteza din dreptul literei T de la 54 de kilometri pe ora la 119 kilometri pe ora".

"Viteza inregistrata in dreptul literei "T" (prescurtare a cuvantului target care in traducere din limba engleza inseamna tinta, adica autovehiculul vizat de aparatul radar) este viteza de deplasare a autovehiculului captat in razaz de actiune a aparatului cinemometru, masurata de aparatul radar in timp real, adica in momentul inregistrarii.

Magistratul a mai explicat ca din inregistrarea video, in dreptul literei "T" se vede cum masina condusa de Neta Saptebani circula in coloana cu o viteza de 56 de km/h, care scade treptat pana la 47 de kilometri pe ora, iar cand se apropie de radar, viteza creste brusc, fara inregistrarea vreunei viteze intermediare, direct la 119 kilometri pe ora.

"Aceasta crestere brusca a vitezei T, de la 47 kilometri pe ora, la 119 kilometri pe ora, fara a se indica alte viteze intermediare, creaza con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro