Si-au luat Parlamentul inapoi

De exemplu, deputatul UNPR Marin Anton (fost secretar de stat la Mediu si Transporturi) are conturi bancare de trei milioane de euro, 29 de terenuri, sase imobile, trei masini, dar si tablouri de 160.000 de euro. Presedintele Comisiei de buget, Viorel Stefan (PSD), are in jur de 200.000 de euro in conturi si incaseaza, anual, pe langa salariul de deputat, 440.000 de lei din dividende si dobanzi bancare. Tariceanu, in varsta de 63 de ani, are la activ cinci mandate de parlamentar si va fi si el unul dintre beneficiari, desi are o avere consistenta: conturi de 500.000 de euro, doua case, cinci cladiri, sapte masini.

acum 90 luni (17 Jun 2015)

Deputatii si senatorii vor incasa pensii intre 1.500 si 4.600 de lei, potrivit proiectului votat ieri de Legislativ. Cifrele demonstreaza ca nici opozitia PNL nu a fost totala - liberalii au 173 de parlamentari, dar impotriva proiectului au fost doar 124 de voturi.

Parlamentarii vor beneficia de pensii speciale odata cu indeplinirea limitei de varsta, cu conditia sa fi fost cel putin sase luni in Legislativ. Concret, un parlamentar cu un mandat ar urma sa primeasca o astfel de indemnizatie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu doua mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar castiga in plus aproximativ 4.600 de lei. Indemnizatia pentru limita de varsta se cumuleaza cu orice alt tip de pensie sau cu orice alt tip de venituri.

Fara surse de finantare

Proiectul a fost votat, desi initiatorii au incalcat prevederea legala potrivit careia trebuie sa indice concret sursele de finantare. Potrivit deputatului PSD Anghel Stanciu, unul dintre initiatorii proiectului, de noua lege vor beneficia in jur de 110 parlamentari. In acest scenariu, proiectul ar insemna o cheltuiala la bugetul de stat de 240.000 de lei pe luna, adica aproape trei milioane de lei anual.

Propunerea legislativa a fost semnata de 255 de deputati si senatori din toate partidele, ulterior parlamentarii PNL retragandu-si semnaturile. Premierul Victor Ponta a aratat ca Executivul nu sustine pensiile speciale pentru parlamentari, iar o pozitie similara a avut si ministrul Muncii, Rovana Plumb, care a avertizat ca bugetul va fi pus in dificultate daca legea va trece de Parlament. Comisia pentru administratie din Senat a avizat favorabil, ieri, un proiect de lege prin care functionarii din Parlament ar urma sa primeasca o pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni inainte de data pensionarii si dupa cel putin 14 ani vechime.

Bogatii care vor pensii speciale

In mod paradoxal, unii dintre ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro