Si acum, domnule presedinte Dodon, uniti-va tara

Si acum, domnule presedinte Dodon, uniti-va tara

E ceva sa fiti considerat sfarsitul istoriei de catre niste milioane care au vazut tranzitie de la comunism, razboi si moarte, coruptie fara margini, stagnare si dezastru economic, precum si exportul viselor si fuga tinerilor in strainatate. Aveti polite de platit si frustrari de rezolvat, dar v-ar ajuta sa faceti ceva neasteptat, pentru binele tuturor moldovenilor - sa-i reprezentati si pe cei care nu v-au votat!

acum 51 luni (14 Nov 2016)

>

Aveti o societate profund atomizata, imbatranita, marcata de saracie, la mila imperiilor si a diasporei.

E ceva sa fiti considerat sfarsitul istoriei de catre niste milioane care au vazut tranzitie de la comunism, razboi si moarte, coruptie fara margini, stagnare si dezastru economic, precum si exportul viselor si fuga tinerilor in strainatate.

Totusi, v-ati dorit aceasta functie intr-un context international cel putin complicat, cu "strongmen" populisti, de carton, care imping destinele a sute de milioane de oameni inspre conflict, dezbinare si ura.

La est, Rusia joaca dur, cu interese care nu au cum sa fie complet in concert cu suveranitatea statului dumneavoastra. La vest, Uniunea Europeana si-a oprit inaintarea si nu veti vedea integrare in urmatoarea decada, cel putin.

Sunteti singur, fara prieteni, fara optiuni suverane, prins la mijloc intre rau si mai rau. Nu stiu daca Uniunea Vamala este o solutie - si cred ca nici dumneavoastra nu o sustineti mai departe de retorica reactiva la identic de goala optiune europeana.

Nu va ganditi la unirea cu Romania, cu Rusia sau cu Uniunea Europeana.

Aveti de lucru cu un parlament cel putin neprietenos, nu aveti majoritate, nu aveti nici macar intelegere. Ii cunoasteti pe toti si stiti foarte bine realitatea politica, sursele si directiile puterii.

Si totusi, ati fost acolo cand a cazut, macar de forma, comunismul, ati votat pentru un nou presedinte, ati inteles ca lupta anticoruptie nu este doar un deziderat european, ci si vointa suverana a celor care v-au votat.

Aveti polite de platit si frustrari de rezolvat, dar v-ar ajuta sa faceti ceva neasteptat, pentru binele tuturor moldovenilor - sa-i reprezentati si pe cei care nu v-au votat!

Nu va ganditi la unirea cu Romania, cu Rusia sau cu Uniunea Europeana. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro