Si-a castigat dreptatea la CEDO. Traumele elevei de 11 ani, gravida dupa ce a fost sclava sexuala a cinci barbati

Si-a castigat dreptatea la CEDO. Traumele elevei de 11 ani, gravida dupa ce a fost sclava sexuala a cinci barbati

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a dat dreptate unei tinere din Deva, care la varsta de 11 ani a fost abuzata sexual, in repetate randuri de patru adolescenti si de un barbat de 52 de ani, iar magistratii l-au condamnat pe agresor la patru ani de inchisoare. "In timp ce vizita casa unei familii vecine, penru a se juca impreuna cu alti doi copii, o fata in varsta de 11 ani a fost violata de mai multe ori intr-o perioada de sapte luni de catre rudele copiilor, inclusiv de catre un barbat in varsta de 52 de ani, si alti patru minori. Fata a contestat aceasta hotarare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si a sustinut ca existenta unor legi care au lasat deschisa posibilitatea ca un copil de 11 ani sa poata avea consimtamantul pentru un act sexual cu un barbat de 52 ani au dus la esecul statului de a respecta obligatia de a intreprinde masuri pentru a proteja integritatea ei si viata privata a cetatenilor sai in conformitate cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

acum 87 luni (5 Mar 2017)

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a dat dreptate unei tinere din Deva, care la varsta de 11 ani a fost abuzata sexual, in repetate randuri de patru adolescenti si de un barbat de 52 de ani, iar magistratii l-au condamnat pe agresor la patru ani de inchisoare. Tanara, acum in varsta de 20 de ani, a cerut revizuirea dosarului si a sentintei primite de fostii sai agresori.

"In timp ce vizita casa unei familii vecine, penru a se juca impreuna cu alti doi copii, o fata in varsta de 11 ani a fost violata de mai multe ori intr-o perioada de sapte luni de catre rudele copiilor, inclusiv de catre un barbat in varsta de 52 de ani, si alti patru minori. Ea a declarat mai tarziu Politiei ca nu a facut acuzatiile dupa primul viol, deoarece i-a fost rusine si pentru ca barbatul de 52 de ani a amenintat-o ca o va bate daca va spune cuiva", se arata in dosarul inaintat Curtii Europene a Drepturilor Omului. "Politia a remarcat, totusi, ca varsta fetei exclude existenta consimtamantului valabil, iar un raport medico-legal psihiatric a ajuns la concluzia ca ea arata semne de stres post-traumatic, ca avea dificultati in a prevedea consecintele actiunilor sale si ca nu a avut discernamant suficient pentru varsta ei. Cu toate ca suspectul adult a fost condamnat pentru act sexual cu un minor, el nu a fost condamnat pentru viol, deoarece nu a fost detectat niciun semn de violenta pe corpul fetei, iar instanta a creditat marturia suspectilor ca fata a actionat provocator si a initiat sexul. O curte de apel a schimbat mai tarziu condamnarea la viol, dar la recurs Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a repus in vigoare hotararea initiala, ajungand la concluzia ca fata a initiat intotdeauna actul sexual si, prin urmare, nu era clar ca ea nu fusese de acord. In aceasta concluzie, instanta nu a discutat raportul medico-legal psihiatric si a respins teoria ca fata nu avea capacitatea de a consimti", se arata in solicitarea depusa la CEDO.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro