Sfecla rosie, alimentul minune pentru cei care iubesc miscarea
Specialistii spun ca sfecla rosie, prin continutul sau bogat de nitrat, ajuta la imbunatatirea functiei cardiovasculare, a circulatiei sanguine si creste cantitatea de oxigen care ajunge la muschi, ducand la marirea fortei musculare.
Specialistii spun ca sfecla rosie, prin continutul sau bogat de nitrat, ajuta la imbunatatirea functiei cardiovasculare, a circulatiei sanguine si creste cantitatea de oxigen care ajunge la muschi, ducand la marirea fortei musculare. ''Prin consumul de sfecla rosie se duce la cresterea fortei musculare si a duratei de timp in care muschii pot depune efort. Un studiu publicat in Jurnalul Academiei de Nutritie si Dietetica a aratat ca adaugarea in alimentatie a sfeclei preparate termic poate imbunatati performanta la alergare. Dupa ce au consumat 200 de grame de sfecla rosie, sportivii au putut alerga cu aproximativ 3% mai rapid. Intr-un alt studiu, sucul de sfecla consumat de ciclisti i-a ajutat sa parcurga o distanta cu 16% mai mare'', spune nutritionistul Adina Rusu. Mai mult, sfecla stimuleaza procesele de detoxifiere a organismului, avand un rol esential in a scadea inflamatia. Nu trebuie sa confundati nitratii care apar in mod natural in plante cu nitratii de sodiu, aditivi utilizati in sosuri si in semipreparatele din carne'', incheie nutritionistul Adina Rusu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro