Sfaturi utile pentru orice freelancer. De ce trebuie sa tina cont cei care lucreaza de acasa

Sfaturi utile pentru orice freelancer. De ce trebuie sa tina cont cei care lucreaza de acasa

Tot mai multi tineri aleg sa lucreze pe contracte de colaborare, iar unii dintre ei fac asta nu in spatii de coworking, ci de acasa sau din cafenele. Acasa e foarte important sa am un birou si un scaun confortabile si sa nu fiu deranjat cu tot felul de cerinte de colegii de apartament", a spus Sergiu, care ofera servicii de tehnologia informatiei.

acum 76 luni (15 Dec 2017)

Tot mai multi tineri aleg sa lucreze pe contracte de colaborare, iar unii dintre ei fac asta nu in spatii de coworking, ci de acasa sau din cafenele. Andreea a fost freelancer mai bine de 5 ani, fiind parte la sute de proiecte.

"Pe mine m-a ajuntat sa fiu disciplinata, chiar daca munceam de acasa. Puneam in agenda tot ce aveam de facut intr-o anumita zi si incercam sa respect programul stabilit de dimineata.

Tanara, creator de content online, spune ca a preferat sa lucreze ca freelancer pentru ca astfel s-a putut implica in mai multe proiecte simultan. Mihai, tot din Iasi, desi are carte de munca pentru o firma din vestul tarii, munceste, de asemenea, de acasa. Incerc sa respect programul de lucru normal, de aceea am o camera in apartament, care a devenit efectiv un birou. Pentru a face totusi miscare, alerg si merg la sala macar de trei ori pe saptamana", explica Mihai, care lucreaza in domeniul IT.

Sunt si tineri care alterneaza munca de acasa cu cea dintr-un alt spatiu precum biblioteca sau cafeneaua. Acasa e foarte important sa am un birou si un scaun confortabile si sa nu fiu deranjat cu tot felul de cerinte de colegii de apartament", a spus Sergiu, care ofera servicii de tehnologia informatiei.

Conform specialistilor Smartree Romania, exista doua categorii de persoane care recurg la freelancing ca modalitate de lucru: cei care isi doresc rotunjirea veniturilor sau persoane tinere care vad in aceasta optiune un mod de viata.

"In realitate, lucrand pe cont propriu poti ajunge sa iti dedici mai multe ore vietii profesionale, iar castigurile, de cele mai multe ori fluctuante, sa nu fie pe masura castigurilor salariale din postura clasica de angajat. In Romania, de exemplu, dezvoltatorii software, consultantii fiscali, dezvoltatorii de aplicatii mobile android sau dezvoltatorii web castiga cel mai bine in prezent", a explicat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree Romania, i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro