Sfaturi utile ca sa te bucuri de o agricultura mecanizata la nivel de parcela

De la sapat si arat pe diverse adancimi la frezat pentru pregatirea solului inainte de insamantat, de la prasit si pana la cosit fanete sau chiar scarificat gazonul, toate aceste lucrari pot fi executate cu o precizie foarte buna mecanizat, chiar si pe suprafete de mii sau zeci de mii de metri patrati cu o eficienta extraordinara.

acum 56 luni (4 Aug 2015)

Sunt multe persoane care si-ar dori sa devina mici agricultori, cu terenuri de cateva mii de metri patrati sau poate cateva hectare. Legume proaspete, cultivate dupa metode bio, pomi fructiferi cu un minim de substante chimice sau fanete care sa asigure hrana unui numar redus de animale pot fi suficiente motive pentru a cumpara o parcela de pamant, mai ales ca preturile sunt destul de mici. Problema vine, insa, la realizarea lucrarilor agricole intr-un mod eficient, moment in care multi dau inapoi, nedorind sa isi petreaca zile intregi folosind sapa sau lopata si nici sa plateasca sume enorme platind zeci de oameni care sa lucreze pamantul. Daca nu ai auzit inca de motocultoare, motocositoare sau atomizoare, este timpul sa intri pe site-ul magazinului online o-mac.ro, specializat in comercializarea utilajelor care te pot ajuta sa faci o agricultura performanta la costuri rezonabile. De la sapat si arat pe diverse adancimi la frezat pentru pregatirea solului inainte de insamantat, de la prasit si pana la cosit fanete sau chiar scarificat gazonul, toate aceste lucrari pot fi executate cu o precizie foarte buna mecanizat, chiar si pe suprafete de mii sau zeci de mii de metri patrati cu o eficienta extraordinara. Intr-o zi de munca, cu un motocultor poti acoperi o suprafata pentru care ai avea nevoie de ajutorul a cel putin zece oameni cu experienta in lucrarile agricole.

Ce trebuie sa stii

Daca utilizarea unui astfel de utilaj este destul de simpla, este important sa stii cum sa alegi modelul potrivit. Pentru o suprafata de pana la 1ha, poti porni de la un motocultor de la 5 CP iar pentru suprafete de cateva hectare este bine sa te orientezi catre masini de 8 sau 9 CP.

Sfaturi legate de alegerea unui motocultor sau al unui alt utilaj pentru lucrari mecanizate poti obtine chiar de la reprezentantii O-mac. In functie de detaliile pe care le pui la dispozitie, poti comanda cele mai potrivite utilaje pentru a obtine lucrari de calitate investind ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro