Sfaturi practice pentru parintii care isi pregatesc copiii de prima zi de scoala

Sfaturi practice pentru parintii care isi pregatesc copiii de prima zi de scoala

Parintii ar trebui sa exerseze cu copilul numaratul, dar si sa deseneze, pentru ca micutul sa deprinda dexteritatea necesara folosirii unui stilou cu care vor invata sa scrie. Pentru asta, el are nevoie sa deprinda din timp unele abilitati de comunicare, sa stie sa negocieze cu alti copii si sa imparta lucruri.

acum 87 luni (6 Sep 2015)

In acest fel, micutul isi va face o idee despre ce se va intampla la cursuri si cum trebuie sa discute cu invatatoarea, scrie Netmums.com.

Daca elevul va avea o uniforma la scoala, o idee buna este sa o probeze cu cateva zile inainte si sa invete cum sa se imbrace singur, daca nu stie deja acest lucru. De asemenea, parintii ar trebui sa aleaga haine usor de imbracat si pantofi cu arici in loc de sireturi, pentru ca micutul sa se descurce mai usor. Cel mic trebuie sa aiba incredere in sine, sa stie ca isi poate arata sentimentele si emotiile, ca poate cere ajutor cand are nevoie. Totodata, copilul ar trebui invatat sa discute si cu alti adulti, de exemplu sa puna intrebari angajatilor dintr-un magazin de jucarii sau dintr-o librarie. Copilul trebuie sa se descurce pe cont propriu cand are nevoie la baie, pentru ca la scoala nu va mai fi insotit de un adult care sa-l ajute. Deci, el trebuie sa se descurce singur si sa se spele pe maini la final.

Parintii ar trebui sa exerseze cu copilul numaratul, dar si sa deseneze, pentru ca micutul sa deprinda dexteritatea necesara folosirii unui stilou cu care vor invata sa scrie. Pentru asta, el are nevoie sa deprinda din timp unele abilitati de comunicare, sa stie sa negocieze cu alti copii si sa imparta lucruri. Prin diferite jocuri pe care le face cu parintii, copilul poate invata sa respecte regulile si sa nu se supere (prea tare) atunci cand pierde. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro