Sfaturi practice de la bucatari de top din Londra: ce trucuri poti folosi pentru a gati preparate de exceptie

Sfaturi practice de la bucatari de top din Londra: ce trucuri poti folosi pentru a gati preparate de exceptie

Deseori se intampla sa nu ne iasa preparatele ca la carte desi urmam reteta cu strictete. Achizitioneaza produse de calitate "Investeste intr-o sticla mica de ulei de masline de inalta calitate.

acum 40 luni (28 Feb 2017)

Deseori se intampla sa nu ne iasa preparatele ca la carte desi urmam reteta cu strictete. Publicatia engleza "The Independent" a intrebat cinci bucatari de top acest lucru, specialistii indicand cateva schimbari pe care ar trebui sa le facem pentru a avea rezultatele asteptate. Pregatirea este cheia

"Pastrati intotdeauna lucrurile simple, mai ales atunci cand gatiti pentru cineva important. Alegeti o reteta pe care o stiti si faceti tot ce se poate cu o zi inainte: cumpararea ingredientelor, marinare, cantarire si coacere. Acest lucru va va da timpul necesar pentru a va concentra pe reteta, astfel incat sa nu fiti nevoit sa va aglomerati cu toate lucrurile in aceeasi zi", spune Tom Cenci, bucatar-sef.

Investeste intr-un termometru de cuptor

"Caldura reziduala va continua sa isi faca efectul asupra alimentelor (in special carne) chiar si dupa ce preparatul a fost scos din cuptor. Oamenii sunt speriati ca vor lasa carnea negatita suficient, iar acesta este motivul pentru care o mare parte din ei o gatesc mai mult decat este necesar.

Achizitioneaza produse de calitate

"Investeste intr-o sticla mica de ulei de masline de inalta calitate.

Foloseste corect verdeturile

"Foloseste tulpinile ierburilor daca vrei sa fii un bucatar mai bun. Noi folosim tulpinele de coriandru, leustean si patrunjel la o multitudine de sosuri, sunt delicioase", a dezvaluit Ben Marks, bucatar sef la "Perilla", Londra.

Echilibrarea PH-ului mancarii

"Puneti otet preparatelor, dar, evident, asigurandu-va ca se potriveste si ca nu adaugati prea mult. Puteti adauga la inceputul sau la sfarsitul procesului de preparare pentru rezultate diferite. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro