Sfaturi pentru succes in apicultura. Prima regula: "Pune mana pe carte!"

Sfaturi pentru succes in apicultura. Prima regula:

Incepe cu 1-2-3 stupi si cresti progresiv numarul Nu incerca sa experimentezi "n" variante de crestere a albinelor prin diferite tipuri de stupi Daca iei ceva din stup, trebuie sa pui si ceva in loc: sa plantezi pomi sau plante pentru albine Invata ca mierea si produsele apicole sunt indispensabile vindecarii corpului uman si sunt de neinlocuit (laptisorul de matca, polenul, mierea).

acum 61 luni (20 May 2017)

"Este o ocupatie destul de grea care necesita cheltuieli si timp. Sunt o gramada de boli ale albinelor, nu exista tratamente care sa aiba efecte sigure.

Alte provocari sunt legate de inmultirea numarului de familii de albine pentru ca o inmultire excesiva nu aduce dupa sine si o crestere a productiei. "Noi facem cursuri de apicultura si pot sa va spun ca sunt foarte putine cazurile de succes. Multi doresc, incearca, dar cei care reusesc sunt foarte putini", a aratat apicultorul potrivit caruia, in domeniu, productia este mai grea decat desfacerea.

La provocarea "Adevarul", presedintele Asociatiei Stuparul Banatean a realizat si un o lista cu cinci sfaturi pentru cei care doresc sa devina apicultori:

Pune mana pe carte sa inveti

Pune mana sa lucrezi. Incepe cu 1-2-3 stupi si cresti progresiv numarul

Nu incerca sa experimentezi "n" variante de crestere a albinelor prin diferite tipuri de stupi

Daca iei ceva din stup, trebuie sa pui si ceva in loc: sa plantezi pomi sau plante pentru albine

Invata ca mierea si produsele apicole sunt indispensabile vindecarii corpului uman si sunt de neinlocuit (laptisorul de matca, polenul, mierea). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro