Sfaturi pentru a avea o digestie buna
Balonarea si senzatia de greutate la nivelul abdomenului apar din cauza tranzitului intestinal lent, prezent atunci cand alimentele tranziteaza tubul digestiv timp de 48 - 72 de ore, peste acest interval fiind vorba deja de constipatie.
Alimentele procesate, mesele neregulate, lipsa activitatii fizice, tratamentul cu antibiotice si consumul de alcool sunt principalii factori care pot determina incetinirea tranzitului intestinal.
Balonarea si senzatia de greutate la nivelul abdomenului apar din cauza tranzitului intestinal lent, prezent atunci cand alimentele tranziteaza tubul digestiv timp de 48 - 72 de ore, peste acest interval fiind vorba deja de constipatie. Netratate, problemele de tranzit intestinal lent pot favoriza aparitia unor boli precum cancerul de colon. Fibrele previn constipatia
Alimentatia saraca in fibre este, de cele mai multe ori, cauza unor tulburari precum constipatia, balonarea, flatulenta si hemoroizii. Pentru prevenirea acestora, medicii nutritionisti recomanda un consum zilnic de 35 de grame de fibre. Surse bogate de fibre sunt cerealele, fructele (perele, merele, strugurii, piersicile, prunele proaspete si uscate, smochinele si curmalelele) si legumele (fasolea, varza, mazarea, morcovii si sfecla rosie).
Persoanelor care sufera de constipatie nu le sunt recomandate produsele bogate in calciu, precum branzeturile, painea alba si orezul, pentru ca ingreuneaza tranzitul intestinal. De asemenea, consumul a cel putin doi litri de apa zilnic poate preveni formarea unui scaun uscat, facilitand defecatia.
Cum poti pune bila in "miscare"
Bautura din sfecla, mar si morcov care te poate scapa de cancer ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro