Sfaturi pe timp de canicula: beti un pahar cu apa la fiecare 15 minute si nu setati aerul conditionat la o temperatura foarte scazuta

Sfaturi pe timp de canicula: beti un pahar cu apa la fiecare 15 minute si nu setati aerul conditionat la o temperatura foarte scazuta

In sezonul cald, temperaturile pot creste pana la 37-38 de grade Celsius, insa umiditatea este principalul factor de disconfort in randul populatiei. Ce masuri iau autoritatile Prin urmare, se impun masuri care sa protejeze persoanele nevoite sa iasa din case in aceste conditii, cum ar fi, de exemplu, suplimentarea si alertarea serviciilor de ambulanta, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere, amplasarea unor puncte de asistenta medicala de urgenta si distribuire a apei potabile si, foarte important, verificarea conditiilor iginenico-sanitare, de cazare si alimentatie din unitatile cu profil alimentar.

acum 76 luni (24 Jun 2015)

In sezonul cald, temperaturile pot creste pana la 37-38 de grade Celsius, insa umiditatea este principalul factor de disconfort in randul populatiei. Pe timp de canicula, indicele de temperatura - umezeala poate depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic. Ce masuri iau autoritatile

Prin urmare, se impun masuri care sa protejeze persoanele nevoite sa iasa din case in aceste conditii, cum ar fi, de exemplu, suplimentarea si alertarea serviciilor de ambulanta, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere, amplasarea unor puncte de asistenta medicala de urgenta si distribuire a apei potabile si, foarte important, verificarea conditiilor iginenico-sanitare, de cazare si alimentatie din unitatile cu profil alimentar.

De asemenea, Ministerul Sanatatii recomanda agentilor economici sa isi readapteze programul de lucru in zilele cu temperaturi ridicate, astfel incat sa protejeze sanatatea angajatilor. Acestia au obligatia de a asigura apa, cate 2-4 litri de persoana si de a asigura echipamentul individual de protectie si dusuri.

Sfaturi pe timp de canicula: evitati expunerea la soare intre 11 si 18

In ceea ce priveste populatia, Ministerul Sanatatii recomanda sa fie urmate sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide ( intre 1,5 - 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute.

Medicii ne sfatuiesc sa consumam in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete, deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

In aceasta perioada, medicii recomanda consumul alimentelor proaspete din magazinele care dispun de instalatii frigorifice functionale ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro